Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arida17

antykoncepcja-zakręcona na maxa

Polecane posty

Hej;) dziś byłam pierwszy raz u ginekologa...i poprosiłam o przepisanie tabletek antykoncepcyjnych...lekarka wytłumaczyła mi mniej więcej jak je się bierze....i powiedziała ze w opakowaniu mam 21 tabletek...pierwszą biorę z dniem kiedy dostanę okres...i ten dzień tygodnia będzie zawsze dniem kiedy będę zaczynała branie ich dniem robienai pauzy 7dniowej...wzięłam w domu kalendarzyk i jakos mi te obliczenia nie wychodza...bo coś mi wychodzi ze jak tak miaąłbym brać to przez dzień lub dwa mimo pauzy i tak nie mogłabym wziaść....pomocy bo nie wiem jak sie za to zabrać:(

Gość WZIĄĆ wziąć
piszesz nie jasno o co chodzi?

aida, coś źle zrozumiałaś. niemożliwe 21 tabletkę wziąć tego samego dnia, co się weźmie 1 z nowego opakowania. przykładowo pierwszą tabletkę weźmiesz w poniedziałek, ostatnią w niedzielę. robisz siedem dni przerwy (pon, wt, śr, czw, pt, sob, niedz) i ósmego dnia (znów poniedziałek) zaczynasz nowe opakowanie.

Gość jamalamigotka
jak konczysz brac w niedziele to najlepiej wziac w nastepny poniedzialek. wtedy okres dostajesz tego samego dnia (czyli okolo srody) :P

dzięki za odpowiedzi.byłam dziś u siostry mojej kumpeli co bierze te same tabsy i mi wyjaśniła wszystko na spokojnie;D już wiem co i jak;) dzięki za wypowiedzi;)