Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona zona

jestem w Irlandii, rozwod w Polsce

Polecane posty

Gość wkurzona zona

czy ktos ma takie doswiadczenia? ostatnio zdecydowalam o rozstaniu, miedzy mna i mezem jest zle juz od dluzszego czasu, naprawde mam dosc niestety, obecnie przebywamy w Irlandii, mieszkamy tu od 3 lat, maz pracuje, ja zajmuje sie domem i synem... moglby mi ktos powiedziec jak wygladaja wtedy procedury? jak dlugo to trwa? itd. z gory dziekuje

Gość wkurzona zona
podnosze i ponownie prosze... pozniej tu zajrze

Gość wkurzona zona
naprawde nikt nie byl w takiej sytuacji?

Gość looooooooopl
a co znalazłaś już sobie żdziro jakiegoś bogatego angola

Gość NIe tylko przejrzała na oczy
widząc, że ma mamisynka w domu, a w UK pewnie doskonale sobie da radę sama bez niego, bo i tak sama pewnie wszystko musi robic w domu i przy dzieciach :P

Gość wkurzona zona
no maminsynkiem to on na pewno nie jest, ale nie dogadujemy sie... on nie docenia wartosci rodziny, nie szanuje mnie jako kobiety, zony... a najwazniesze - kasa i zycie na normalnym poziomie uderzyla mu do glowy i teraz "wyzej sra niz dziure ma"... :-( ja pieprze te jego pieniadze i chcialabym wrocic do Polski nie znalazlam jakiegos bogatego angola

Gość hejkaaustralijka
czesc jestem w australi a rozwod mialam w polsce

Gość hejkaaustralijka
mozesz to zrobic przez ambasade polska...nie musisz jechac do polski...ale sprawdz

Gość hejkaaustralijka
ja bylam w innej sytuacji......ale najpierw zadzwon do ambasady i sie zapytaj.....w niektorych krajach dostaniesz rozwod bez problemu nawet jak slub byl w Polsce...

Gość hejkaaustralijka
nie mamy dzieci....jest ok...w australi....teraz mam nowego faceta wlasnie sie zareczylismy..... a ty mieszkasz z mezem...nie bedzie ci utrudnial..... a australi po roku dostajesz rozwod jak nie mieszkacie razem.....

kurde, mieszkamy razem :-( maz nie bedzie raczej robil problemow, czasami rozmawialismy o rozstaniu przy jakis sprzeczkach i stwierdzilismy, ze to byloby glopota sprawiac sobie klopoty jeszcze na "do widzenia", jesli doszloby do rozwodu to zapewne pokojowo najwaznieszejest moje zdecydowanie, bo juz to dosc dlugo sie ciagnie, a ja nie mam odwagi i strach mnie ogarnia :-(

smiley --> dzieki bardzo odezwe sie dzis albo jutro teraz juz musze zmykac jesli ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia tego typu to prosze o informacje i rady dzieki

Gość Hm...ajak nie mam żadnego
meldunku w Polsce to jaki sąd w PL jest właściwy do wysłania pozwu rozwodowego, jak mieszkam w UK?