Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

crazy woman

Sposoby na despotyczna przyszla tesciowa...

Polecane posty

Jeśli potrafisz to robić dla świętego spokoju a i tak robisz swoje;) to ok...ale jeśli przez Nią robisz cos wbrew sobie...na dłuższą metę kiepsko.

no niestey jest tak ze mimo ze ja uwazam inaczej to ustepuje bo wiem ze i tak ona wie swoje i dalej bedzie dazyc do tego by ona "wygrala"

Hmmm...dobrze Ci radzę...poszukaj czegoś o asertywności;) To dopiero PRZYSZŁA teściowa, a Ty już masz problemy:) Nie wiem zresztą jak zachowuje się przyszły małżonek...?

ciezko okreslic... przy mnie mowi ze faktycznie ona za duzo rzadzi itd. ale przy niej po kilku odmowach (ktore do niej nie docieraja) tez jej ustepuje... i tak wlasciwie cala rodzina...:/ kiepska sytuacja. bardzo mi na nim zalezy ale boje sie ze ona bedzie sie za bardzo wtracac...zrwszta juz to robi. czasem zmieniamy swoje plany bo nagle ona ma cos pilnego i trzeba jej pomoc:/

Jesli rzeczywiście jest np. osobą starszą i schorowaną i tzreba jej pomóc w nagłym przypadku to nie ma zmiłuj się...ale jeśli nagle"potrzebuje pomocy" na wieść o Waszych planach( np.wyjeździe )to po prostu manipuluje synem i sprawdza czy moze manipulowac Tobą...to tak jak dziecko sprawdza na ile moze sobie pozwolić z rodzicami...jak się nie ustali pewnych granic to będzie horror.

nie jest osoba ktora potrzebuje opieki czy pomocy...ona po prostu musi postawic na swoim. to skomlikowane... nie wiem co robic...

No wiesz...skoro podporządkowała sobie całą rodzinę to silna osobowość i za to nalezy Jej sie szacunek;) z drugiej strony...albo sie z Nią zaprzyjaźnisz albo będziesz walczyć:) Na razie spadam do spania, moze inni mądrzy się wypowiedzą:) Ale pamietaj...nie daj sobie jeździć po głowie;))