Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyyyrenaaa

PROSZE NIE OLEWAJCIE TEGO TEMATU - NAPISZCIE CO MYSLICIE!

Polecane posty

Gość yyyyyrenaaa

Cykl trwał 40 dni (choc zwykle trwał 29) 29 dnia cyklu współżyłam z chłopakiem. Byl to 15 marzec.. 26 poszlam zrobic badanie beta hcg, poniewaz dwa testy wyszly pozytywne. Beta wyszla 9,03 (norma byla do 5). Na drugi dzien dostalam okres.. Trwał jak zwykle 6 dni.. Nie różnił się niczym. W ostatnim dniu okresu poszlam zrobic badanie hcg. (prosilam o bete, ale piosze samo hcg wiec nie wiem.) Norma takze byla do 5.. Ja jednak tym razem mialam ponizej 1.. Wczoraj bylam u lekarza z tymi wynikami. I skierowala mnie pani na badania usg.. bo powiedziala.. ze dla niej testy plytkowe i badanie krwi jest smieszne i ona ich nie uwaza.. Co mam o tym myslec?

Gość yyyyyrenaaa
podnosze.

Gość jenny24
wydaje mi sie że po prostu poroniłaś

Gość ankaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Niech zrobi Tobie usg i po sprawie :)

yyyyyrenaa napisz proszę, czy dobrze zrozumiałam, że raz dokonałaś aborcji, w nowym topicu to przeczytałam, i martwię się że po zabiegu są trudności z zajsciem w ciążę........ odezwij się

Gość yyyyyrenaaa
nie nie dokonalam. martwie sie ze mimo tego co napisalam wyzej.. jestem w ciazy. a wtedy bym sie zdecydowala.

Gość zwrotniczy
podaj adres do ciebie, przyjadę i poprawie tę ciążę

o jak mnie deneruwją ci prowokatorzy z tymi swoimi durnymi tekstami!! np. jak zwrotniczy... yyyyyrenaaa to przepraszam że tak zrozumiałam w innym watku, testy są najskuteczniejszym srodkiem żeby się dowiedzieć, nawet w początkowej ciąży lekarze zdają się na testy

Gość oannjhj
No to tak jezeli jestes w zdrowej ciazy ... twoj poziom hormonow co kilka dni powinien zwrastac dwukrotnie!!!! Jezeli maleje to znaczy ze poronilas ... jezeli wzrasta pomalu to najczesciej ciaza pozamaciczna ... Wiem bo sama bylam w takiej sytuacjii Okres tez mialam:D

Gość wandeczka.
Ja myślę, że poroniłaś. I myślę, że badanie zwłaszcza z krwi wcale nie jest śmieszne, jest bardzo miarodajne. Tak samo dobrze mozna powiedziec, ze śmieszne jest usg, bo jak się lekarz kiepsko wyznaje w tym temacie, to tez gówno powie.

Teoretycznie HCG które można badać już 48 godz po owulacji (z krwi oczywiscie) większe od 1mlU/ml wskazuje na ciąże ale często dopiero większe od 5mlU/ml a u niektórych dopiero ponad 25mlU/ml. Nie ma sensu badać sie testami typu pre (czyli teoretycznie wykrywającymi już ciążę 6 dniową) i zwykłymi testami ciążowymi wcześniej niż na ok 7dni po planowanej dacie @. Często następują wczesne poronienia i w efekcie kobieta nawet nie wie, że była w ciąży.( A spóżnienie miesiączki o 3-5 dni do 7dni max może wynikać np.: z diety, stresu czy przeziebienia). Może tak było u Ciebie że poroniłaś na bardzo wczesnym etapie.. Wiarygodna ciąża to dopiero ciąża 6 tygodniowa. Tak powiedził mi ginko :-)

Gość Nierozumiem 1975
Wiedziałaś że jesteś w ciąży na podstawie badania z krwi i tak sobie krwawiłaś 6 dni ???? Nie poszłaś do lekarza specjalisty , za to teraz po fakcie jak już poroniłaś zakładasz ( debilne temat) PROSZĘ NIE OLEWAJCIE TEGO TEMATU , Tobie po prostu nie zależało na tej ciąży a teraz próbujesz usprawiedliwić się przed samą sobą. Nie zależało w porządku Twoja sprawa ale teraz nie udawaj takiej roztargnionej.

nierozumiem---lekarze uwazaja,ze ciąża to co najmniej 6 tygodni. Bo przedtem wszystko sie może zdarzyc.Mi tez kazał przyjsć dopiero za miesiąc,a mialam 3tyg ciązę! Więc nie ględz tu,że czegoś niedopatrzyła,może nie chciała mieć teraz dziecka i podeszła do tematu spokojnie.

Gość wandzia.
Popieram przedmówczynię. Jak ciąża w tak wczesnym stadium zaczyna wisiec na włosku, to po prostu zwykle płód jest słaby albo niedorozwiniety i i tak by nic z tego nie wyszło. No chyba ze takie poronienia sie powtarzają, wtedy trzeba badac hormony i trzymać rękę na pulsie.