sweetlolita 0 Napisano Kwiecień 9, 2008 mam takie pytanie do kobiet biorąych tabletki antykoncepcyjne: jesli dostanę okres powiedzmy o 23 w nocy (np. w poniedziałek) iwezmę tabletkę dopiero o 10 rano (we wtorek) to kolejną kiedy mam brac? we środęo 10 tak? czy wziąć tabletkę o 23 od razu jak zacznie się okres (poniedzialek) i kolejną o 10 np. lub wczesniej? (i kolejne dni o tej porze, no powiedzmy o tej 10tej) bo to juz przeciez będzie drugi dzien okresu... a powinno wziac się tabletkę pierwszego, JUZ NIC NIE WIEM :( PROSZE O POMOC! nie mam pojęcia jak działa to w takich wypadkach.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamia1 0 Napisano Kwiecień 9, 2008 moim zdaniem najlepiej by było tabletke wziąć tego następnego dnia, potem 7 dni wstrzymac sie z sexem(tak na wszelki wypadek) i nastepna brać dokładnie tego samego dnia co wzięłas pierwszą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mncjdgb Napisano Kwiecień 9, 2008 Tabletkę masz wziąs w pierwszy dzien okresu ,nieważne o której godzinie . A tak na marginesie dodam że lepiej tabsy brac na noc ( ja biorę o 21 .00 ) nie odczuwa się ich skutków ubocznych . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sweetlolita 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 lekarz mówil mi ze tabletke nalezy zażyc pierwszego dnia okresu, ale gdy plamienie jest już obfite dostałam okres o 3 w nocy, wzięlam jedna tebletkę, kolejną o 20 wieczorem (choć wolałabym brać je rano!). czy powinnam kontynuować o 20 kazdego dnia? wyjdzie na to, ze tego samego dnia wzięłam juz dwie (o 3 w nocy i o 20tej), a przestawic się jakos musze, bo nie bede ich łykac o 3 w nocy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach