Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oka82

40mm torbiel

Polecane posty

Gość oka82

witam bylam wczoraj u ginekologa mialam "dowcipne"usg lekarz znalazl u mnie 4cm torbiel wypelniony krwia sprzet mial nowoczesny wiec go nawet osluchal i stwierdzil ze nie ma sie czego obawiac ale w jego glosie slychac bylo niepewnosc i nagle zaczal zachowywac sie jakos nerwowo a i tak wogole to okazalo sie ze tych torbieli jest wiecej niz jeden drugi np jest na drugim jajniku tylko ze jest mniejszy ok 20mm troche mnie to wszystko przeraza i chcialabym wiedziec co myslicie na ten temat

Gość wizja*
Ja jutro idę usuwać torbiele z obu jajników i jeszcze jakiś polip z macicy :O Ponoć torbiele lubią się odnawiać. Pożyjemy - zobaczymy

Gość wizja*
Lekarka powiedziała, że narazie mnie "wyczyści". Gdyby odnowiły się, to wtedy musi być jakiś poważniejszy zabieg. Narazie o tym nie myślę.

czyli nie wiesz dokładnie co będziesz miała robione ? "wyczysci" dziwne okreslenie torbiele usuwa się zawsze operacyjnie albo laparoskopowo w przypadku mniejszych zmian albo robi się laparotomie ( operacja rozcięcia brzucha) . Ja miałam tą drugą operację .

Gość hdjskjfb
mala oo ma rację torbiele jesli się same nie wchłoną po leczeniu hormonalnym to usuwa się je operacyjnie

Gość wizja*
Brzucha nie będę miała rozcinanego - tyle wiem. Zdaję się całkowicie na moją lekarkę. Niech robi co chce, byle będzie dobrze.

Odezwij się jak będziesz po wszystkim ! Ciekawi mnie co będziesz miała robione ? z problemem torbieli borykam się od 3 lat ,ciągle wracają .

Gość wizja*
odezwę się jak będzie po wszystkim :)

Gość wizja*
Właśnie wróciłam ze szpitala. Miałam usuwany polip. Torbiele zostały. Mam brać jakieś lekarstwa na nie (może się wchłoną). W poniedziałek idę po receptę. Mam powiększony lewy jajnik i macicę nie wiadomo czemu :O A już myślałam, że problem ciągłego bólu w dole brzucha i w dole pleców rozwiąże się dzisiaj :( Sam zabieg trwał krótko i był bezbolesny (miałam narkozę).

Gość fasolkująca
Ja miałam torbiel też wielkości ponad 40 mm. Brałam leki homeopatyczne i nic nie pomagało. Lekarstwem okazało się zajście w ciążę, po 8 tygodniach po torbieli nie było śladu :) teraz za to mam w piersi 6 torbieli i też dużych :(

Gość oka82
lekarz nie dal mi zadnego leczenia niebawem spodziewam sie okresu i czekamy a noz ten torbiel peknie sam taka mam nadzieje bo on na dodatek krwia jest wypelniony czy komus pekl sam taki torbiel