Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grape11

Mam piekna, nawilzona skore- szok!

Polecane posty

Gość grape11

Jeszcze pare dni temu bylam zalamana, bo jak sie usmiechalam to pod oczami marszczyla mi sie skora. Zadne kremy nie pomogaly, picie duzej ilosci plynow tez nie. Od tygodnia jednak pochlaniam mnostwo winogron rozowych, bo w Kauflandzie jest promocja i kosztuja 5.80 za kg. W ciagu dnia zjadam tak z kilogram wlasnie, jem takze slodycze, a mimo to mam super nawilzona skore, jak sie usmiecham to nie robia mi sie zaden zmarszczki, skora jest bardziej jednolita. Nawet moja mama to zauwazyla. Winogrona maja mnostwo antyoksydantow(szczegolnie ciemne) i to wlasnie ich zasluga.

Gość grape11
Poczytaj sobie troche o winogronach a potem sie wypowiadaj. Zmarszki zniknely, bo to nie byly zmarszczki wynikajace ze starzenia sie skory tylko z odwodnienia organizmu mimo iz duzo pije. Co do wagi to stoi w miejscu, bo jem kg winogron, ale za to mniej innych rzeczy w ciagu dnia.

Gość grape11
A co do opuchlizny, to wlasnie zeszla, bo winogrona nawadniaja, ale takze sa moczopedne. Gratuluje "wiedzy":O:O

Gość grape11
NIe chce mi sie nawet czytac twoich wypocin. Mam 23 lata i nie mam ani jednej zmarszczki wynikajacej ze starzenia sie. Mam natomiast sucha skore i dotychczas zadne kremy mi nie pomogly, wrecz przeciwnie. Podzielilam sie tylko sposobem na nawilzona skore, bo wiem, ze wiele dziewczyn ma z tym problem. . To oczywiste, ze rodzaj spozywanego pokarmu wplywa na stan skory, a jedzenie duzych ilosci owocow sprawia, ze jest ona swietnie nawilzona. Nie chcesz wierzyc, twoj problem, a tekst o Cher jest po prostu smieszny. Adios 🖐️

Gość grape11
Bo chciałam podzielić się swoim szczęściem ! Zmarszczki zniknęły. Możesz nie wierzyć.

Gość grape11
Nie, nie przeczytalam, przykro mi:O Jezeli ktos nie rozumie, ze na nawilzenie i nawodnienie skory ma wplyw rodzaj spozywanego pozywienia i wcale nie trzeba czekac 28 dni na rezultaty, to tez jego sprawa.

ja bym powiedziała że to autosugestia ;) a gówno prawda - możesz dac link do tego artykułu (jeśłi to już jest całść to nie dawaj oczywiście) :)

Gość wvcsDBDBdf
dziewc zyny na suchą cerę polecam krem Physiogel, rewelacja, mam skórą jak nawą i przestała mi się łuszczyć! nawet niewielkie zmarchy mi się spłyciły, mam 26 lat, no i przebarwienia po syfach szybciej znikają... do tego jest jeszcze płyn do demakijażu physiogel.. mi wystarcza stosowanie tego kremu i jestem bardzo zadowolona:P

Gość grape111
wvcsDBDBdf, ja wlasnie uzywam Physiogel i wcale mi nie pomogl. Zadna autosugestia. To nawet logiczne. Winogrona zawieraja przecie mnostwo wody+ mnostwo witamin, mineralow i innych zwiazkow. Jedzac je skora latwiej pozbywala sie toksyn z limfy, do tego zostala porzdnie nawodniona. Nie wiem dlaczego tak trudno w to uwierzyc...

Gość no supeerrrrr
Masz nawilżoną skórę bo jadłas winogrona, które zawierają dużo wody tak jak np. arbuzy, truskawki itd. No i co, czekasz na oklaski :O

Gość grape111
Nie, chcialam sie podzielic sposobem na nawilzona skore, bo wiem, ze wiele osob ma z nia problem mimo stosowania drogich kremow. Jesli komus nie podoba sie watek, to prosze z niego wyjsc, nie ma przymusu odpowiadania.

dziękuję, poczytam :) kremy to raczej też taka autosugestia - czuję że dbam o moją skórę więc czuję się z tym lepiej..

Gość atykułuw durzo
a winogrona to woda i glukoza. Polifenole sa w skorce. lepiej więc wypic kieliszek czerwonego wina wytrawnego, niz zjesc kilo winogron

Gość BIO babka
Jak chcecie się nawilżyc od wewnatrz to nie należy pić czystej wody bo nprzelatuje przez organizm a nie wnika. Dlatego często pijjac czysta wode i tak nie jesteśmy wystarczajaco nawilżone. Fajnie o tym opowiadał Cejrowski, że wszyscy w tropikach o tym wiedzą a nas faszeruje się raklamami o piciu mineralki żeby sie nawilżyć. Wystarczy dodać chociaż odrobinę soku do wody a juz organizm zacznie trawic i wchłaniać.

Gość Cejrowski to
mówił o dodawaniu soli.... I nie zalecał niskozmineralizowanych. A poza tym nie jesteśmy w tropikach

Gość dziekuję za temat
Uwielbiam takie topiki na Zrowiu i urodzie. Dziękuję za radę. Rzeczywiście winogrona mają te składniki przeciw starzeniu. Używa się ekstraktu z tych owoców do kremów.

Gość extrakt
niezupełnie z winogron. Co można z nich wyextrachować ? Wodę ? Glukozę ? Z pestek.... http://www.domzdrowia.pl/41652,activelife-wyciag-z-pestek-winogron-30-tabl.html