Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milupka

ciągłe kręcenie głową u 8 miesięcznego brzdąca, czy normalne?

Polecane posty

Gość milupka

Witajcie! Mój 8- miesięczny synek od jakiegoś czasu, jak tylko jest zmęczony albo mu się nudzi np w wózku, zaczyna bardzo szybko potrząsać, kręcić głową na boki, aż widać że mu się w niej kręci. Wygląda to tak jakby chciał się sam uspokoić albo żeby właśnie mu się w tej głowinie kręciło. Czy któreś z Waszych dzieci robi podobnie? Jestem zaniepokojona tym faktem i zastanawiam się czy nie skonsultować tego z jakimś neurologiem

Gość mojej siostry
córcia tak robiła jak jej się chciało kupkę. Bardzo długo tak robiła i potem jej samo przeszło, ale powiedz o tym pediatrze.

Gość milupka
Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję że to nic groźnego. Bo w późniejszym wieku to niektóre dzieci lubią jak im się w głowie kręci i np kręcą się w kółeczko dopóki się nie przewrócą, ale taki maluszek? Starszy syn czegoś takiego nie robił. Ale młodszy ma zupełnie inny charakter, roznosi go energia i jest go wszędzie pełno. Starszy jak był w tym wieku to był bardzo spokojny i nie taki ruchliwy

Gość kumpela.....
być może w przyszłości zderzysz się z problemem ADHD, tymczasem lekarz by się przydał

Gość Binas
Mój syn też tak robi jak jest zmęczony. To forma samouspokajania się. Nie konsultowałam tego z lekarzem, bo to całkiem normalne wg mnie.

Gość *B
Mój syn też tak robi przed snem

Gość balladynka32
mój tez :) a tez juz sie zastanawialam, czy aby glowa go nie boli

Gość Do Stelka
Moj synus tez tak robil. Tez sie obawialam czy to normalne. Przeszlo mu jak mial okolo roczek :)