Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym zrobić puree

Do czego pasuje puree ziemniaczane???

Polecane posty

Gość chcialabym zrobić puree

Mój mąż mnie namawia, żebym zrobiła, to na obiad, ale za bardzo nie wiem do czego takie puree smakuje. Jakie mięso, jaka surówka? Może do jakiegoś sosu? Bo samo puree, to tak nie bardzo. Pamiętam, że kiedyś jadłam u kogoś kotlety rybne w sosie pomidorowym na ciepło do puree- palce lizać, ale przygotowywanie ryb średnio mi wychodzi, a poza tym nie mam maszynki do mielenia mięsa.

Gość ryby panierowane
najdardziej lubie z jajkiem sadzonym, surowka jaka lubisz, traktujesz jak ziemniaki

Gość ryby panierowane
moje dzieci uwielbieja z plasterkiem szynki gotowanej

Gość oplapla
No niech pomyslę, do czego pasują utłuczone (przepuszczone przez praskę+ wg uznania masło, smietana i inne ingrediencje ) ziemniaki... No chyba do kazdego dania obiadowego. Jakieś dziwne pytanie.

Gość tłuczone pyry
pasują TYLKO i WYŁĄCZNIE do owoców morza. Martwego :o

Gość do tego samego co i inne
ziemniaki na ogól.Raczej do delikatniejszych mies, nie na dziko.

Gość no faktycznie trzeba speca
moze ona myslala o takim ppure z kartonika :P nigdy nie wiadomo.

nie rozumiem takich problemów, co chwila topik - do czego pasuje pure, do czego buraczki, do czego fasolka Ludzie! Wszystko pasuje do wszystkiego! Jesli to lubimy, to jedzmy tak jak chcemy, a nie wg tego co do czego pasuje, z resztą nie wiem, wg jakich reguł - tych z peerelowskich knajp? Że jak mielony to z buraczkami a jak schabowy to nie wiem, z czym tam?

Gość Ewa jaka Ty złośliwa
jesteś :P Autorka topiku jest zapewne młodą gospodynią, dlatego pyta :D Kto pyta nie błądzi ;)

może i złośliwa jestem, nie wypieram się ;) ale już mnie irytują takie tematy...

Gość chciałabym zrobić puree
Puree nie pasuje mi do mielonego i kotletów schabowych, dlatego pytam, do czego Wy je podajecie. Jeżeli to pytanie sprawia wam aż taką trudność, to dziękuję za uwagę.

No ja własnie miałam powiedzieć, że puree to najlepiej do mielonego i schabowych, dla mnie to takie podstawowe klasyczne zestawienie :o Można oczywiście i coś z sosami, ale jak dla mnie osobiście to szkoda psuć smaku puree sosem, bo dobrze zrobione jest pycha samo w sobie :) W związku z tym podpisuję sie pod petycją Ewy :) Dla każdego co innego pasuje i tyle. Mnie tam do bananów pasuje majonez, a szpinaku bym za diabła nie zjadła z jajkiem sadzonym ;)

Gość o rzeszty
jej chyba o to chodzi, ze chce kupis te sztuczne sproszkowane ziemniaki w kartoniku, tak? :o bo normalne tluczone ziemniaki to chyba robila i jadla juz wczesniej :P