Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialabym zrobić puree

Do czego pasuje puree ziemniaczane???

Polecane posty

Gość chcialabym zrobić puree

Mój mąż mnie namawia, żebym zrobiła, to na obiad, ale za bardzo nie wiem do czego takie puree smakuje. Jakie mięso, jaka surówka? Może do jakiegoś sosu? Bo samo puree, to tak nie bardzo. Pamiętam, że kiedyś jadłam u kogoś kotlety rybne w sosie pomidorowym na ciepło do puree- palce lizać, ale przygotowywanie ryb średnio mi wychodzi, a poza tym nie mam maszynki do mielenia mięsa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryby panierowane
najdardziej lubie z jajkiem sadzonym, surowka jaka lubisz, traktujesz jak ziemniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryby panierowane
moje dzieci uwielbieja z plasterkiem szynki gotowanej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oplapla
No niech pomyslę, do czego pasują utłuczone (przepuszczone przez praskę+ wg uznania masło, smietana i inne ingrediencje ) ziemniaki... No chyba do kazdego dania obiadowego. Jakieś dziwne pytanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tłuczone pyry
pasują TYLKO i WYŁĄCZNIE do owoców morza. Martwego :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do tego samego co i inne
ziemniaki na ogól.Raczej do delikatniejszych mies, nie na dziko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no faktycznie trzeba speca
moze ona myslala o takim ppure z kartonika :P nigdy nie wiadomo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie rozumiem takich problemów, co chwila topik - do czego pasuje pure, do czego buraczki, do czego fasolka Ludzie! Wszystko pasuje do wszystkiego! Jesli to lubimy, to jedzmy tak jak chcemy, a nie wg tego co do czego pasuje, z resztą nie wiem, wg jakich reguł - tych z peerelowskich knajp? Że jak mielony to z buraczkami a jak schabowy to nie wiem, z czym tam?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa jaka Ty złośliwa
jesteś :P Autorka topiku jest zapewne młodą gospodynią, dlatego pyta :D Kto pyta nie błądzi ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
może i złośliwa jestem, nie wypieram się ;) ale już mnie irytują takie tematy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chciałabym zrobić puree
Puree nie pasuje mi do mielonego i kotletów schabowych, dlatego pytam, do czego Wy je podajecie. Jeżeli to pytanie sprawia wam aż taką trudność, to dziękuję za uwagę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No ja własnie miałam powiedzieć, że puree to najlepiej do mielonego i schabowych, dla mnie to takie podstawowe klasyczne zestawienie :o Można oczywiście i coś z sosami, ale jak dla mnie osobiście to szkoda psuć smaku puree sosem, bo dobrze zrobione jest pycha samo w sobie :) W związku z tym podpisuję sie pod petycją Ewy :) Dla każdego co innego pasuje i tyle. Mnie tam do bananów pasuje majonez, a szpinaku bym za diabła nie zjadła z jajkiem sadzonym ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość o rzeszty
jej chyba o to chodzi, ze chce kupis te sztuczne sproszkowane ziemniaki w kartoniku, tak? :o bo normalne tluczone ziemniaki to chyba robila i jadla juz wczesniej :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×