neverending 0 Napisano Kwiecień 10, 2008 Dziewczyny, pomocy! Jakiś czas temu - miesiąc, dwa - wyskoczył mi jeden, duży pryszcz na zewnętrznej stronie warg sromowych większych. Jest pod powierzchnią skóry, pomiędzy owłosieniem narządów płciowych, w środku jest ropa, bo gdy napęcznieje to poprzez mieszki włosowe się czasem wydostaje, próbowałam wyciskać, ale nie da rady, bo ciągle na nowo się tam ropa zbiera. Najdziwniejsze jest to, że to nie żadne krosty na pochwie, tylko ten jeden jedyny guz. Nie wiem co z tym zrobić - powoli chcę iść do ginekologa, ale jeszcze się nie zdecydowałam. Pomóżcie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Aaaaaaaaaaaa Napisano Kwiecień 10, 2008 o Boże ja jem :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2CRAZY4U Napisano Kwiecień 10, 2008 Kobitko-spróbuj wycisnąć , zdezynfekować i posmarować maścią tribiotyk albo kremem "Sudocrem"- cynkiem(kupisz w aptece). Jeżeli się nie zasuszy to dopiero uderzaj do lekarza. Czasami zdarzają się owrzodzenia mieszków włosowych. Ewentualnie może to być objaw jakiegoś syfa którego złapałaś-jeżeli środek tego prycholka jest zapadnięty to jush zacznij się martwić. Tyle w temacie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
neverending 0 Napisano Kwiecień 10, 2008 jeżeli jesz to podziwiam że w ogóle wchodzisz na to forum i czytasz takie rzeczy dobrowolnie... nic nie jest zapadnięte... tak jak mówiłam wygląda teoretycznie jak pryszcz ale taki pod skórą i zaropiały :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pfffff Napisano Kwiecień 10, 2008 a moze Ci sie wlosek wrosl, i rosnie pod naskorkiem... i to jest pwoodem. ogol, i podzialaj penseta. bo w gaszczu i tak nic nie zobaczysz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ej pomocy mam coś takiego Napisano Październik 26, 2008 Ale to nie może być żadna choroba "przenoszona drogą płciową" bo jestem dziewicą i do tego mam to od kiedy pamiętam....................... Bolący pryszcz, którego nie da się wycisnąć... Co to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach