Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yonau**

Doradzcie....

Polecane posty

Gość Yonau**

Witam was wszystkich...pisze tu w imieniu mojej mamy...bardzi sie o nia martwie;(ostatnio miala robione badania cytologiczne...i wyszla jej 3 grupa:(teraz w poniedzialek jedzie na pobranie probki z scianki szyjki macicy...dziewczyny powiedzcie mi co ta grupa oznacza dokladniej:(???czy oznacza ona komorki przed rakowe czy jakies zapalenie???mam sie wczoraj w internecie wlasnie naczytala ze to jest rak:((i niewiedzialam jak jej pomoc i doradzic:((prosze was napiszcie o tym cos wiecej...niechce zeby sie zamartwiala:(pozdrawiam...

Gość Karla2
nie martw się. Grupa 3 rzeczywicie nie należy do najlepszych, ale nie od razu musi oznaczać raka, może to by jakiś silny stan zapalny, albo nawet jeżeli komórki atopowe(zmienione) nie muszą być nowotworem złośliwym. Po badaniu Twojej mamy wszystko się wyjaśni. bardzo dobrze że zrobiła to badanie, nawet jezeli cos by sie okazało (trzymam kciuki żeby nie) to wspólczesna medycyna potrafi naprawde dużo. Nie martw sie głowa do gory

Gość mncjdgb
Witaj ! Ja także miałam cytologię gr III nawet 2 krotnie i nie był to rak tylko stan zapalny na szyjce macicy . Po leczeniu wszystko wrociło doo normy . III gr wcale nie oznacza raka w 80% są to stany zapalne .

Gość Yonai**
Przepraszam z tych nerwow nawet moj nick mi sie przekrecil....dziekuje ze napisalas....chce jakos doradzic mojej mamie i jej pomoc....tak sie zamartwia i placze nocami:( wkoncu ma 41 lat....prawdopodobnie przechodzi juz okres menopauzy....tak stwierdzil ginekolog....teraz zaczely ja jajniki bolec;(bardzo sie boii tego badania....a jak to jest ze znieczuleniem domiejscowym???dostanie zastrzyk w brzuch czy w reke???bo boii sie tez czy bedzie ja to bolalao....dziekuje jeszcze raz....

nie bedzie bolalo dostanie narkoze bedzie good:) Ja tez mialam III a mam 26 lat:) tez sie martwilam poszlam z wynikami do lekarza dostalam tabsy bo prawdopodobnie stan zapalny i teraz czekam na wyniki drugiej cytologii po leczeniu:))) III grupa nie oznacza raka a Twoja mama sie nakreca nieporzebnie! Musisz jej powiedziec ze to stan zapalny na pewno:) Bedzie dobrze:)

Gość Yonai**
Dziekuje bardzo za wszystkie wypowiedzi:) naprawde mamie ulzy i mi tez :) jeszcze raz dziekuje;***pozdrawiam wszystkich:)