Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lidkka17

tabletki antykoncepcyjne......?

Polecane posty

Gość lidkka17

witam , mam pytanie , nigdy niebrałam tabletek , lecz planuje w najblizszym czasie wybrac sie do gina po jakies CZY tabletki antykoncepcyjne łagodzą bóle miesiączkowe? i czy miesiączka jest wtedy mniej obfita ?, jak cos wiecie to piszcie będe wdzięczna za odpowiedz :)

Gość misiowatka
mi tabsy zmiejszyły obfitość choć nigdy nie miałam mocno obfitych....ale przeciwbólowo na mnie nie działają...bo nie na wszystkich działają przeciwbólowo

Gość lidkka17
jak coś wiecie na ten temat to piszcie

Gość lidkka17
aha , a przy tabletkach ile trwa twój okres a ile trwał przed tabletkami?

ja bralam bo mialam problemy z jajnikami....po nich tak sie je ze nie wiem...nigdy nie mialam takiego apetytu!! ciagle jadlam...

krwawienie mniejsze, mnie nigdy nic nie bolalo, wiec trudno powiedziec przed tabsami ok 6 dni, teraz gora 4

Gość lidkka17
aha czyli to zalezy od organizmu i od rodzaju tabletek pewnie

Gość lidkka17
aha rozumiem bo mi chodzi o to ze potrzebuje tabletek aby sie zabezpieczyc i chce zeby mi zmniejszyły bóle miesiączkowe (bo aż sie zwijam z bólu zawsze) i żeby po nich były słabsze miesiączki , za pare dni ide do ginekologa to pewnie mi jakies przepisze , dodam jeszcze tyle ze nigdy nie byłam u ginekologa i bardzo sie boje 1 wizyty :( (dziewicą niejestem)

Gość lidkka17
mam nadzieje ze niebędzie tak strasznie ale sie boje:( stres jak niewiem co

Gość lidkka17
boje sie bo słyszalam od kolezanek ze lekarz wkłada tam coś i lekko rozszerza ..:( czy to boli? czy pobranie cytologii boli?

Gość yamayeczka
Nie boli :) Ja cytologię miałam na dzień dobry, ledwie się w fotelu rozsiąść zdążyłam ;) Ale to naprawdę bardzo mała chwilka, nawet jeśli delikatnie uciśnie to jest to jak najbardziej do przeżycia, także bez stresu. Potem badanie dłonią to już w ogóle nic nie boli. Relaks ;)

Gość spoko lajt
nie ma co sie spinac bedzie dobrze co najwyzej o pigulek rosna wasy ale przeciez sa maszynki do golenia

Gość yamayeczka
spoko lajt, ja mam dość duże poczucie humoru i tylko się uśmiechnęłam na widok Twojego posta, ale pamiętaj, że to forum przegląda masa nastoletnich dziewczyn, które niekoniecznie zrozumieją ten wyrafinowany żart, więc może następnym razem się zastanów co piszesz? Naprawdę wolę przeglądać tematy "Idę po tabletki" niż "Idę się wyskrobać". Antykoncepcja jest ważna, więc nie wprowadzaj młodych kobiet w błąd. Wąsy to może faktycznie, rosły kobietom, ale przy pigułkach generacji z lat 80.