Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika76

tabsy i dziwne krwawienie

Polecane posty

Gość Mika76

Czesc! Biore Yasminelle dokladnie od roku. Wszystko bylo ok do zeszlego miesiaca - pod koniec przy ostatnich tabletkach i do momentu prawdziwego krwawienia zaczal pare razy dziennie pojawiac mi sie brazowawy sluz. Pozniej bylam u gina (z innego powodu i zapomnialam mu o tym powiedziec) - wszystko bylo ok, szyjka macicy ok, mialam USG dopochwowe tez super. I tak zapomnialam o tym wszystkim. A teraz miesiac po sytuacja sie powtarza... Jade teraz na wakacje i dopiero za 2-3 tyg moge isc znow do gina dopytac sie co to moze byc. Zaczynam sie martwic ze pigulki przestaja dzialac, ze mala dawka hormonow, na razie stosuje takze na wszelki wypadek prezerwatywy. Czy ktos ma jakis pomysl co to moze byc? Troche sie denerwuje...

Przewaznie jest tak, że po roku brania tabletek organizm potrzebuje odrobiny odpoczynku, lub zmiany. Najczesciej tak sie dzieje, ze krwawienie lub brudzenie jak w twoim przypadku pojawia sie w momencie kiedy gospodarka hormonalna zaczyna odczuwac wpływ hormonów z tabletek, i tak, albo Ci sie cos poprzestawiało, albo czas zrobic krótka przerwe, albo zmienic tabletki na inne. ja bym proponowała jednak konsultacje z lekarzem, no i na wszelki wypadek badanie krwi pod katem hormonów. Ale ja sie nie znam, wiem swoje z autopsji, kiedys tez miałam takie problemy, tylko ze u mnie jeszcze doszło 10 kilo w 3 miechy od tabsów, krwawienie u mnie przesżło po zmianie tabletek, ale pozniej jak skonczyłam brac tabletki to 2 lata meczyłam sie z rozregulowana gospodarka hormonalną. Uważaj z tym. Pozdrawiam.