Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkakala

Dziwny czop sluzu. Czy to normalne?

Polecane posty

Gość kalinkakala

Mam troche nieregularne cyklke. Od 27 do 32 dni. Ostatnio (12 dzien cyklu) kiedy moj facet dotyklal mnie tam, zostalo mu na rece pelno gestego sluzu (tzn jakby taka sluzowa kulka wielkosci malego jajka kurzego o kremowej przezroczystej barwie). Bylo tego bardzo duzo. Troche sie zaniepokoilam, bo nie wiem czy to byl poprostu plody sluz i czy jego wyglad jest prawidlowy, czy cos ze mna nie tak. Nigdy nie mialam tak predzej. Czy powinnam sie martwic??

Gość ***asdka***
to taki sluz ktory wydobywa sie w trakcie grzybicy pochwy. idz do lekarza!

Gość kalinkakala
Mialam kiedys zmiany grzybiczne, ale objawiazly sie pieczeniem i swedzeniem, a wydzielna byla konsystencji "twarożku". Wiec nie wiem czy napewno ten sluz oznaczajacy grzybice.

Gość obecnie NPRka
Z tego co opisujesz to ten śluz wygląda tak jaki ja zauważam u siebie, Czyli niewielka kulka śluzu gęstego bardziej niż w czasie dni płodnych, przezroczysty, ale bardziej kremowy niż zwykle w czasie dni płodnych. Zauważam go co miesiąc, w dniu w którym otwiera mi się szyjka macicy i pojawia się śluz płodny, poprzedzony właśnie takim czopem. Nie wzbudziło to we mnie żadnych podejrzeń że to może byc coś nienormalnego, bo czytałam że w czasie niepłodnym szyjka macicy jest zatkana czopem śluzu, a w czasie dni płodnych jest odetkana więc pomyślałam sobie że to właśnie ten czop. wydaje mi się, że ten czop śluzu ma prawo być gęsty i trochę przebarwiony. Ja to sobie tak wtedy wytłumaczyłam. Ale zauważam to samo co miesiąc mniej więcej 9, 10 dc i potem pojawia się normalny płodny śluz. Jednak mogę się mylić, bo ciężko jest określić konsystencję śluzu przez internet więc jeśli ten śluz będzie się utrzymywał przez dłuższy czas to idź do lekarza

Gość kalinkakala
Ten sluz pojawil sie jednorazowo, poodobnie tak jak u Ciebie. I potem juz jest normlany. Nie utrzymuje sie dluzej. Podejzewalam ze moze to juz jest poprostu sluz plodny, tylko wydawalo mi sie ze troche za szybko, skoro pojawil sie 12 dnia, ale mozliwe ze sie myle.Zdziwila mnie tylko jego ilosc i postac. Pozatym nie odczuwam innych dolegliwosci. Za jakies 1-2 dni czulam klucie w podbrzuszu ale to raczej oznaki jajaczkowania. Troche sie tez martwie jego barwa, bo sluz plodny raczej powinien byc bezbarwny, a ten jest taki kremowy.

Gość obecnie NPRka
Napisałam że u mnie tez właśnie jest taki kremowy przeźroczysty na początku, a potem już jest normalny jak kurze jajko. Co do tej barwy to (nie wyczytałam tego nigdzie w żadnym naukowym artykule). Myślę że tak przyjmując na chłopski rozum skoro taki czop zatyka szyjkę macicy to znaczy, że przez te kilka dni od miesiączki to on sobie tam po prostu jest i stąd jest inny kolor tego czopu i jest gęsty. Mi to się przynajmniej wydaje normalne tym bardziej że napisałaś, że potem już jest normalny. Przyznam szczerze, że ja uważnie obserwuję kiedy pojawi się ten czop, bo dla mnie jest to znak, że zaczynają mi się dni płodne.