Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze-o-rade

PAZNOKCIE

Polecane posty

Gość prosze-o-rade

Nigdy nie byłam zwolenniczką sztucznych paznokci, nigdy ich nie miałam i nic nie wiem na ten temat. Jednak od pewnego czasu moje paznokcie zaczęły się łamać i kruszyć i nie mogę ich zapuścić :( Chciałabym iść do jakiegoś salonu ale nie wiem co i jak. Chciałabym jakieś sztuczne paznokcie ale nie takie długie tipsy zdobione tylko 2-3mm wystające ponad palec np. francuski manikiure. Ile to by kosztowało itp.?

Gość prosze-o-rade
W GORE

Gość ja za paznokcie żelowe
płaciłam 100zł ale odradzam,po zdjęciu tipsów miałam bardzo zniszczone swoje paznokcie,rozdwajały się i były miękkie jak papier,mogłam je wyginać we wszystkie strony. Rok temu zdjęłam tipsy i do tej pory nie mogę sie uporać z moimi słabymi paznokciami a brałam już witaminy i używałam wielu odżywek.

Gość prosze-o-rade
Dzieki za wpis. Kurde, ale teraz mam takie paznokcie ze nie moge ich zapuscic bo jak zaczne to rosna pokruszone i łamliwe :O

zadbaj o uzupełnienie wiosennych niedoborów witamin i minerałów oraz zakup dobrą odżywkę do paznokci. polecam też moczenie ich w ciepłej (nie gorącej) oliwie z oliwek :)

Gość nudne kobiety
i odżywke sally hansen z teflonem

Gość prosze-o-rade
A co łykać na paznokcie?

Gość skrzyp z witaminami
takie tabletki z apteki, kosztują około 20 złotych za opakowanie 100 tabletek odżywki do paznokci raczej nie pomogą, staraj się nie moczyc zbyt dużo rąk i używaj łagodnych mydeł co do tipsów to faktycznie bardzo niszczą paznokcie i to nawet te zdrowe, bo przed nałożeniem tipsa spiłowywuje się płytkę paznokcia by była cieńka jak papier by po nałożeniu masy paznokiec nie był zbyt gruby i by nie wyglądał nienaturalnie zdejmowanie tipsów to kiepski pomysł, lepiej obciąc tipsy bardzo krótko i spiłowywac płytkę tipsa na grubośc a potem zamalowac lakierem i poczekac aż cały paznokiec odrośnie, po jakimś czasie tips sam się odklei, zrywanie na siłę lub usuwanie rozpuszczalnikiem spowoduje ze własny panokiec będzie bardzo słaby i zniszczony robiłam akryle dosłownie raz w życiu: na ślub, ponosiłam kilka miesięcy i zrezygnowałam, po uzupełniu zaczeły się problemy, zdarzyło się że jeden paznokiec ułamał mi się wraz z moją płytką paznokcia tuż przy opuszku palca, masakrycznie bolało i wtedy stwierdziłam że już nigdy więcej sie nie skuszę na tipsy nie dośc że są drogie, trzeba je non stop uzupełniac to jeszcze traci się ponad godzinę czasu na uzupełnianie i wdycha się śmierdzące opary chemikaliów fuj !!!! lepsze własne naturalne paznokcie ładnie pomalowane niż sztuczne paskudztwa z lakierów polecam odżywkę Joko z wapnem, ma delikatny beżówo różowy kolor, po nałożeniu na paznokiec wygląda jakby malowało się paznokcie na French

Gość faroczka
sally hansen jest do dupy,przepraszam,ale ja,moja mama i przyjaciolka uzywalysmy ich odzywek i po kazdej jednej paznokcie rozdwajaly sie,lamaly i wygladaly jeszcze gorzej.zbieg okolicznosci??

Polecam wybrac się do apteki, zakupić jakieś tabletki (polecam belisse), olejek rycynowy i maść z witaminą A. Tabletki łykać, maść wcierać kilka razy dziennie w paznokcie i skórki (jak się przypomni :P) a olejek wcierać na noc. Po tygodniu kupić odżywkę do paznokci i codziennie malować jedną warstwę, a po kilku dniach całość zmywać i tak w kółko. Cały czas nakładać maść. Paznokcie odżyją i będa szybko rosły. Pozdrawiam ;)

Gość dobra rada...
Z własnego doświadczenia wiem bo też miałam paznokcie okrutnie zniszczone i zawsze regeneracja ich zajmowała mi kilka dobrych miesięcy. A teraz już po miesiącu widziałam naprawde efekt, już mineły 3 miesiące a swoje pazurki mam mocne i długie. A mianowicie codziennie rano jem płatki owsiane i SIEMIE LNIANE sama sobie miele na bieżąco, a na paznokcie nakładam maskę Pierre Rene do paznokci zniszczonych tipsami. Nie polecam żadnych tabletek z apteki bo one nic nie dają. Naprawdę polecam sprawdzony sposób!!!!!!

Gość makiria
mnie na łamliwe i rozdwajające paznokcie bardzo pomogły tabletki ha-pantoten (moje włosy też były w bardzo złej kondycji i zauważyłam po tych tabletkach znaczne efekty). po dwóch miesiącach kuracji z paznokciami nie miałam już problemów praktycznie żadnych, wizualnie wyglądały dużo lepiej i były zdecydowanie mocniejsze.

a to siemie lniane dodajesz do płatków, czy robisz z tego taką papkę? bo ta papka mi nie przechodzi przez gardło :P

Gość noszę tipsy
od pół roku, jestem bardzo zadowolona, niezbyt długie, nie łamia się, mimo, że wszystko robię, sprzątam, zmywam, gotuję. Lakier nie odpryskuje tak jak od swoich. Są wygodne i dobrze wyglądają.

Gość noszę tipsy
uzupełnianie kosztuje mnie 50 zł co miesiąc uzupełniam, jak sa juz widoczne odrosty to zmywam i maluje na jeden kolor pozdr. :)

\"co do tipsów to faktycznie bardzo niszczą paznokcie i to nawet te zdrowe, bo przed nałożeniem tipsa spiłowywuje się płytkę paznokcia by była cieńka jak papier by po nałożeniu masy paznokiec nie był zbyt gruby i by nie wyglądał nienaturalnie\" ale glupoty piszesz kobieto.. naturalne paznokcie sie matowi delikatnym pilnikiem a nie spilowuje.. chyba jakis debil Ci robil te akryle.. dobrze zrobione i zdjete tipsy nie niszcza bardzo naturalnych paznokci. moga byc bardziej wysuszone ale na tym koniec. autorko, jak chcesz zrobic sobie sztuczne paznokcie to poszukaj sprawdzonej kosmetyczki, bo jak widac przyglupow nie brakuje - jeszcze Ci jakas spiluje paznokcie i wmowi, ze tak sie robi :O

Gość noszę tipsy
paznokcie szybko rosną widac to po odrostach, nawet jeśli były spiłowane trochę to odrastaja zdrowe, jeśli zrezygnuję to skróce z długości trochę spiłuję ale nie do końca i poczekam aż odrosną

Gość takie
żeby paznokcie był ładne po tipsach trzeba wybrać dobrego fachowca, wcale nie trzeba dużo spiłować paznokieć, żeby założyć tips, wystarczy dwa, trzy razy pociągnąć pilnikiem żeby powierzchnia była szorstka, wtedy lepiej trzyma klej, po zdjęciu tipsów prawie nie widać różnicy

Gość dobra rada...
Do Apeironka Siemie lniane daje do płatków np. z mlekiem, można też z jogurtem naturalnym, są różne sposoby. Acha jeszcze jest też b.dobry olej z wiesiołka. Co do piłowania naturalnych paznokci przed nałożeniem tipsów to chodzi tylko o zmatowienie płytki żeby się tips dobrze trzymał. Pozdrawiam

Gość kashtaneq
ja miałam raz tipsy i właśnie jakas niedouczona dziewczyna mi je chyba robiła, bo raz że mi po 2 tygodniach zaczęły odpadać, to dwa - jak już poodpadały to moje własne paznokcie były w strasznym stanie :/ jeśli chodzi o odżywianie paznokci żeby były mocniejsze i zdrowsze to już dziewczyny wcześniej pisały o ha-pantotenie i ja też brałam te tabletki, naprawdę warto, u mnie w każdym razie poprawa była wielka.

Gość jaromiłkaB
a mi ha-pantoten też pomógł załagodzić błędy, ale nie błędy kosmetyczki tylko fryzjerki, która mi nieumiejętnie trwałą zrobiła. wiadomo, że efekty na włosach widziałam dopiero po 2,5 - 3 miesiącach, ale przy dłuższym stosowaniu poprawa była naprawdę widoczna.