Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneczka7776

zimne dlonie i stopy

Polecane posty

Gość Aneczka7776

mam ciagle zimne dlonie i stopy i nosek, rece to mam az sine, znacie moze jakies sposoby na to?

Gość Aneczka7776
ale jestes inteligenty juliusz:P

Gość znafca83
a ja wiem czego pzryczyna sa twoje obiawy i nie powiem bo co z tego bede mial poprostu twoja brozka!

Gość gawi
ja też mam zawsze zimne stopy, dłonie i nosek, najbardziej dłonie no i nie wiem co z tym zrobić i jaka jest tego przyczyna

Gość Aneczka7776
no po prostu slabe krazenie ale jak je usprawnic oto jest pytanie

Gość ciekawe jak mam ruszac nosem
:classic_cool:

Gość Aneczka7776
heh czasami to mysle ze to moze przez to ze tyle sie opalam w lato i organizm sie przyzwyczaja do ciepla a potem mi zimno gdy juz nie ma takich temperatur, bo potrafie w upal przelezec caly dzien na slonku:P

najczęsciej znamionuje to sklonnośc do chorób wiencowych. gimnastyka witamina E ale tylko po posilku tlustym [ rozpuszczalna w tluszczach ew. acard - ale tylko 1 dziennie. jezeli nie ma alergii gornych dróg oddechowych. duzo pic dobrej wody niegazowanej. to akurat wszystkim zaleca sie. Zdrowka!

witamina E rozpuszcza kwasy nasycone , zapobiegajac w ten sposób zlogom tłuszzy kwasowych w gornym odcinku drog pokarmowych.niszczy tez wolne rodniki.

Ja też mam zimne kończyny. O nosie nie wiedziałam, teraz dotknęłam i faktycznie zimny jest:o Liberał, ale wieńcówka chyba przy wysokim ciśnieniu jest, a wtedy raczej gorąco jest niż zimno. Ja mam niskie ciśnienie i pewnie stąd ten chłód:)

choroba wiencowa to choroba krażeniowo- naczyniowa. dotyczy zarówno niedokrwienia jak i nadcisnienia. powodowac moze w przypadku nadcisnienia [ rowniez może wystepowac niedokrwienie koncówek] wylew - udar. a zbyt niskie cisnienie to raczej grozba zawalu serca. powodem sa zwezone zyly , zlogi zwapnienia i stad mniejsza elastycznośc zyl i ich przeoustowosc. nadcisnienie powodowane jest nieukrwieniem naczyn - koncówek obwodowych krwioobiegu. a wiec mozna miec nadcisnienie i zimne stopy. dobry koniaczek lub czerwone wytrawne wino - rozkladaja tluszcze sie klania. zdrowka

Zawał to też domena nadciśnieniowców, którym w chwili zawału zbyt wysokie ciśnienie gwałtownie spada, ...ale ja tam specem nie jestem. Za alkoholem niestety nie przepadam. :)

Gość Aneczka7776
to co z tym alkoholem:P

Gość od samego podnoszenia
cieplejsze sie nie zrobia :P