Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mlodaMAMUSIA

PIERWSZE RUCHY MALENSTWA!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

WITAM jESTEM W 15 TYGODNIU CIAZY jak mam rozpoznac pierwsze ruchy dziecka ostatnio wieczorami czulam nadole po lewej stronie cos w rodzaju bulgotania jakby burczenia w brzuchu ale lekarz powiedzial ze macica moze naciskac na jelita i moge odczowac jak przelewaja sie mi w nich plyny . juz nie moge sie doczekac jak poczuje naprawde jak ono sie rusza

Ja w 16t.c. poczułam delikatny ruch, nie umiem tego opisać...wiedziałam że to było moje maleństwo... to było 26 maja w dzień matki - super prezent :-)

Gość
ja zaczelam w niedziele 17 tydzien ,a w sobote poczulam pierwszy kopniaczek , taki naprawde porzadny :) jest to moja druga ciaza , ale nie pamietam jak to bylo w pierwszej bo juz tyle lat minelo jak juz poczujesz te ruchy to raczej bedziesz wiedziala , ze to malenstwo a nie jakies gazy w jelitach ;)

ja w 20tc, tak jak bym wzdecia miala, hihihi, moze maluch baczki puszczal

Gość gość
ja poczulam w 16tym tygodniu, takie pykanie, nie bulgotanie tylko takie pyk pyk :) odrazu wiedzialam ze to dzidzius, serce mi chcialo wyskoczyc z radosci, to bylo dzien przed tłustym czwartkiem, pamietam bo wlasnie w tlusty czwartek czekalam.. czekalam.. i nic nie czulam, ale tak sie najadlam paczkow, ze nie dziwota hehehehe :D zaslodzilam dziecko:D potem juz z dnia na dzien bylo mocniej

Gość mamusiulka
Przy pierwszym dziecku w 16tym tyg, przy drugim pod koniec 14tego.

jestem w 17 tyg, pierwsze ruchy poczułam w 15 tyg, i to równiez było takie pyk pyk, potem były tzw motylki w brzuszku, a teraz łatwiej jest to sprawdzic, lekarz sam mi powiedział, ze jak raz poczujesz to bulgotanie albo pykanie to delikatnie dotknij- nacisnij to miejsce, dzidzius powinien odpowiedziec. hihi, i u mnie tak było choc nie zawsze, I zgadzam sie ze bedziesz wiedziała kiedy to twoje maleństwo a kiedy nie. Każdy jest inny i inaczej wszystko czuje, niektóre wczesniej, inne pozniej, ale instynkt matki jest niezawodny,wie kiedy dzidziusi daje o sobie znac :) Pozdrawiam 🌻

hah jak poczuje te pierwsze ruchy to napewno dam wam znac co i jak dziekuje za podpowiedzi u mnie to juz koniec 15 tyg wiec niedlogo powinnam cos poczuc pozdrawiam i zycze milego dzionka

Buba ty robilas kierunek pedagogika resocjalizacyjna ??? Ja jestem na Pedagogice resocjalizacyjnej z profilaktyka spoleczna to prawie jak ty a jesli moge sie spytac to gdzie pracowalac do tej pory i czy latwo jest w naszym zawodzie znalezc prace