Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juhas87

wczesna ciąża a soczewki kontaktowe?

Polecane posty

Gość Juhas87

Witam Was, otóż chcę Was zapytać czy, któraś z Was miała na początku ciąży, np. kiedy dopiero ją podejrzewałyście, dyskomfort przy noszeniu soczewek? Ja od 3 lat ich noszenia nigdy nie miałam z nimi problemów a jednak teraz dziwnie sie je nosi, jakby nie trzymały się oczu, sucho... Czytałam, że występują takie przypadki. Chciałam Was prosić o pare słów na ten temat. Pozdrawiam Was serdecznie.

Dyskomfort przy noszeniu soczewek był u mnie jednym z pierwszych objawów ciąży. Dziś córeczka ma prawie półtora roku, a ja nadal chodzę głównie w okularach. Próbowałam różnych soczewek, zmieniałam płyny i nic...oczy nadal pieką. Przed ciążą nosiłam soczewki6 lat i zero problemów

Wiem że w czasie brania tabletek anty jest dyskomfort w czasie noszenia soczewek jakby oko było za suche (ja tak miałam) ponieważ hormony w tabletkach zmieniają skład chemiczny łez, może właśnie zmiany hormonalne wywołane ciążą powodują "suchość oka".

Gość Juhas87
Ja się właśnie staram o Dzidzię i tak zdziwiło mnie to dziwne uczucie przy noszeniu szkieł:) ah tak bym chciała by to coś miało wspólnego:)

Gość Juhas87
a może ktoś jeszcze miał podobny objaw?