Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdg

PYTANIE DO WARSZAWIAKÓW......pomocy

Polecane posty

Gość gdg

Niedługo wybieram się do Warszawy. Wstyd sie przyznać, ale nigdy tam nie byłam i kompletnie nie znam jej. Pochodze z małego miasteczka i panicznie boje sie wawy. Na jakiej ulicy jest dworzec głowny pks? Potrzebuje dostać sie na ul.Omulewską. Czy kojarzycie gdzie ona jest? To daleko od dworca głownego pks? Da rade "z buta" tam sie dostac?

tu masz artykuł o dworcach PKS w Warszawie http://www.warszawa.jrr.pl/articles.php?article=4 Omulewska jest na Pradze więc spory kawałek i nie ma szans, zeby dostać się z centrum na piechotę spróbuj przez wyszukiwarkę http://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&q=Omulewska,+Warszawa,+Polska&um=1&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=image rozkład jazdy komunikacji miejskiej www.ztm.waw.pl

oj źle link się wkleił może teraz lepiej http://maps.google.com/maps?ie=UTF-8&oe=utf-%208&rls=org.mozilla%20l%20fficial&client=firefox-a&q=Omulewska%20,+Warszawa,+Polska&um=1&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&%20ct=image chyba najszybciej będzie tramwajem jadącym ulicą grochowską

Gość gdg
Dzieki za linki choc i tak niewiele z nich wiem. Autobus bede miec na dworzec zachodni. Wysiąde z niego i...sie rozbecze:( Myslałam ze ta ulica jest blisko i dojde na nogach.Tramwajem jechałam kilka lat temu ostatni raz i nie wiem jak znaleźć własciwy:(

Gość paulinkaaa89
Wynajmij sobie przewodnika:D

przy dworcu zachodnim masz przystanek autobusowy wsiądź w 523 - dojedziesz do Ronda Wiatraczna - a to już niedaleko Omulewskiej jest (zobacz na mapie -ten wczesniejszy mój link - wklej go do przegladarki zadziała)

przystanek musi być w stronę centrum -oznaczenie będzie miał Dw. Zachodni 01 na pewno sobie poradzisz

Gość gdg
Czyli zaraz obok tego dworca autobusowego na ktorym wyjdę jest przystanek Dw.Zachodni 01 mam go odszukać i na nim czekac az nadjedzie autobus 523? Bilety gdzies w kiosku mam kupic wczesniej? Wiem ze te pytania wydają się smieszne, ale ja tak to jest jak ktos mieszka na prowincji:( Nawet głupio mi znajomych pytac o takie proste rzeczy (całe zycie autem jeździłam i nie znam sie na komunikacji miejskiej)

dokładnie dworzec zachodni to moloch - bo to i dworzec autobusowy i PKP w przejsciu podziemnym albo na samym dworcu w kiosku kup bilet dobowy kosztuje 7,20 (może być ulgowy - bodajże 55% jeśli jesteś studentem) - bilet jednorazowy kosztuje 2,40, ale sądzę, ze lepiej jest kupić dobowy - może będziesz się przesiadała jednak... i nie bój się pytać o drogę - chociażby jak będziesz bilet kupowała

Gość gdg
Ale mam całkiem wyjść z dworca zachodniego (tego na ktorym zajade) i szukać przystanku miejsckiego poza terenem tego dworca?

Ja wyjdziesz z dworca będą przystanki autobusowe, ale dla autobusów jadących w przeciwną stronę niż Twój cel!!! Ty musisz przejsc podziemiem na drugą stronę ulicy:)

Gość gdg
Wielkie dzięki. troche mi juz raźniej. Jakos moze dam rade. Jak nie to zostaje taksówka