Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

IKSIK80

krostki przy odbycie??

Polecane posty

Dziewczyny u mojego 10miesiecznego syna pojawily sie czerwone krostki przy odbycie. Skora jest mocno zaczerwieniona. Nie wiem czy to nie od zaparc, bo pieluszki zmienaim mu czesto :( Czym to moge smarowac? Dodam ze sudokrem nie pomaga :(

Czy to moze byc grzybica przewodu pokarmowego? Bo słyszalam ze takie sa objawy, a syn osdtatnio bral antybiotyki :(

Moj synek tez tak kiedyś, z tego co pamietam przy silnej biegunce, pupa dziecka została "poparzoną" (dosłownie, jak przy długim leżeniu na słońcu) przez kupkę i do tego pełno krostek wokół. Smarowałam pupę grubą warstwą Sudocremu i dziecko już leżało bez pieluszki... pomogło. Nie znam innego lepszego kremu a używałam Nivea, Linomag, maść tranową, maść robioną w aptece na receptę i zawsze wracałam do Sudocremu, zresztą jest u mnie w domu do dziś nawet jak synek juz nie uzywa pieluszek.

Ale skąd te krostki?? Grzybica? Mozliwe ze od antybiotyku?Czy powinanm zrobic jakies badania i podawac leki doustne?

Linomag kupilam, ale jest jeszcze gorzej, juz lepszy u nas sudocrem :(. A co powiecie o zastosowaniu Clotrimazolum?

u nas niepodzialalo... to typowa masc na grzybki a na zaczerwienienia u nas nie dzialala wcale... najlepszy byl sudokrem. nie przecieraj synka zadnymi chusteczkami. myj mu pupcie w przegotowanej wodzie gazikiem uzywaj jakiegos mydelka niemowlecego albo zwyklego szarego mydla i smaruj sudokremem... wietrz pupe... niech maly lezy bez pieluskzi tyle ile się tylko da najlepiej zalóz mu majteczki bawlniane i niech sobie tak bryka... lozeczko wylóz folią i na wierzch daj przescieradlo... pewnie co 10 minut bedziesz zmieniac ale przynajmniej maluszek sobie dupciolka przewietrzy i moze krostki znikną...

Gość to zwykłe odparzenie
polecam w 100 % tormentiol ok 10 zł w aptece maść koloru beżowego idealny na wszystkie odparzena przy nim sudokrem się chowa, gdzy dziś posmarujesz parę razy to jutro wieczorem będzie po problemie. A krotki często wychodzą przy zaparciach lub gdy chwilkę był z kupą w peluszce, oraz od potraw które są przyprawione lub dosolone. Grzybice wykluczam.

Upsss przeciez tormential ma kwas borowy. Dziewczyny odwazne jestescie. ja bym sie bala smarowac tym niemowle, chociaz wiem ze pediatrzy to przepisuja.

iksi u mnie termentiol nie dzialal... procz tego ze wszystko bylo uwalone na brązowo to niewiele dalo. Jelsi te krostki nadal sie utrzymują wez dziecko do pediatry niech to zobaczy i przepisze maść witaminową robioną. Coś 3 zl kosztuje, jest wydajna i naprawde fajna :) Pozdrawiam

u mojego synka pojawily sie dwi krostki i czerwone dwi plamy jakis miesiac temu od keidy zaczely sie mu zaparcia, lekarz stwierdzil ze to od zaparc i tyle, okazalo sie zupelnie co innego, maly to dostal od chustek nawilzanych lanolina :/ dopoki stosowalam te chustki krostki byly i plamy a jak sie skonczyly to po 3-4 dniach ustapilo, do tego zawsze smaruje malego sudocremem :)