Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monka33

Zasiłek z tytułu urodzenia dziecka-nauczyciel

Polecane posty

Gość Monka33

Dziewczyny może któraś z Was się orientuje.Czy istnieje coś takiego jak zasiłęk z tytułu urodzenia dziecka?Jestem nauczycielem i nie mam pojęcia o tym, choć ostatnio mi ktoś o tym wspomniał jednak chciałabym się dowiedzieć czy to prawda.Nie chodzi mi o becikowe.

Gość Zimna wala
Eliza chyba masz na myśli becikowe-1000 zł a dziewczynie nie o to chodzi

becikowe jest becikowym a dodatek jest dodatkiem i są to 2 różne rzeczy aczkolwiek becikowe się dostaje nie zależnie od wszystkiego a żeby dostać dodatek trzeba spełniać kryteria dochodowa takie jak do zasiłku rodzinnego np. co nie zmienia faktu że istnieje taki dodatek

Gość oszaleje zaraz
chyba musisz mnieć określony (niski) dochód na osobę w rodzinie. wiem, że sie liczy bez twojej pensji i chyba bez macierzyńskiego, ale ja nie miałam tak niskiego dochodu, więc się nie zagłębiałam. Miałam za dużo o 80 zł na osobę :o To jest też 1000 zł.

Gość Monka 33
Dziewczyny dzieki za odpowiedzi,ale nie chodziło mi o tego rodzaju zasiłek,bo moje dochody wraz z mężem są dość wysokie."Obiło mi sie o uszy",że jest taki zapis w karcie nauczyciela i że taki dodatek przyznawany jest każdej nauczycielce, która urodzi dziecko.Pewnie większość z Was spomyśli,że jestem zachłanna,ale poprostu chciałabym bym poinformowana w tym temacie.

monka jestem nauczycielem,mam male dziecko, ABSOLUTNIE nie ma takiego dodatku o jakim mowisz! to jakies plotki jesli slyszalas o czyms takim;) Tylko becikowe!

Gość beniaaa.
Też jestem nauczycielem i mam trzymiesięczną córkę, nie ma żadnego dodatku! wystarczy poczytać kartę nauczyciela.

Jest taki dodatek na pewno!!! Pracuje w takim dzieale i potwierdzam. To jest dodatek do zasiłku rodzinnego i nazywa sie dodatek z tytułu urodzenia dzieckja pozatym jest obligowane kryterium dochodowym w wysokości 504 netto na osobe. A becikowe swoją drogą , które też wynosi 1000.00 zł

Gość beniaaa.
Owszem, ale piszesz o dodatku od MOPSu, wtedy dochód ma nie przekraczać 504 zł i dostajesz dodatkowy 1000 zł, ale to jest dla wszystkich a nie dla nauczycieli tylko! Monka33 pisze o czymś innym.

Gość Taki to dziwny kraj