Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwuletniej dziewczynki...

Co w nocy podczas nauki sikania do nocnika?

Polecane posty

Ucze moja corcie zalatwiania sie do nocnika albo toalety. Nauka trwa 3dni, corka ma niecale 2 latka. Pojela o co w tym chodzi i w dzien nawet nie popusci tylko wszystko laduje tam gdzie powinno. Co jednak robic w nocy? nie chce zakladac jej na noc pampersa, w takim razie mam ja wybudzac zeby zrobila siusiu? Jej nocny sen trwa ponad 12godzin i siusiu zrobi tak czy tak... nie wiem jak w takiej sytuacji postepowac. Prosze doradzcie mi co robic.

Ja wysadzałam moje dzieci przed snem i tak około 1 w nocy,przez kilka dni.Zreszta zauwazysz ze jest troszke niespokojna,''lekko'' spi itp.Powodzenia i pozdrawiam:)

Gość tylko pytanie w sprawie paszp.
ja moją corcie położyłam tylko w piżamce, pod przescieradlo podlozylam folie; dwie pierwsze noce zsiusiała sie w majtki, a na trzecią noc jak ręka odjął; aha i ja wysadzałam ja na nocnik przed snem i poźniej zanim kładłam się spać też ja wysadzałam "na śpiku' tak zwanym :)

a w jakim wieku byly wtedy Wasze dzieci?

moja miała 2,5 roku - w dzien nie chodzila w pampersie juz dosc dlugo, a na noc jeszcze jej zakladalam bo urodzilam drugie dziecko i nie chcialam jej przysparzac wiecej stresu; ale jak juz sie przyzwyczaila do maluszka w domu to ja oduczylam pampersa w nocy :)

No wlasnie wiecej stresu... jestem w ciazy i zostalo mi jeszcze kilka miesiecy do rozwiazania. chcialabym mala nauczyc teraz dopuki moge poswiecic jej cala swoja uwage. W dzien jest super, zostala mi tylko noc do opanowania:-) Dziekuje za odpowiedzi

Nie martw się - mała spokojnie sie nauczy :) Powodzenia 🖐️