Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

2ska

Oriflame - znasz? Napisz co myślisz.

Polecane posty

Ja osobiście bardzo dobrze myślę :) Nie jest drogo, a jakość nie do podważenia. Ostatnio nawet, żeby mieć taniej, załatwiłam sobie kartę konsultantki :> Czekam na Wasze opinie. http://my.oriflame.pl/martaolszak

Gość Asik482
Dla mnie żadna rewelacja. kremy sredniej jakosci, tak samo szminki. Cienie do powiek tlustej konsystencji, zle sie nakladaja.Juz nie mowiac o tej calej serii eclat. Antypespirant nie dziala, tusz beznadzieja,... naprawde bez porownania z max factor czy bourjois.

Gość a dla mnie o bardzo dobre kosm
etyki i co najwazniejsze zawieraja mniej chemii niz pozostale. Moja ulubiona seria do pielegnacji ciala jest swedish spa, po prostu cudo, zarazam nia wszystkie znajome kobitki.

Gość 25saa
perfumy, maja fajne zapachy-ale niestety kiepskiej jakosci. zapach baaaaaaaaaaaaardzo krotko sie utrzymuje:(

Gość mniej chemii
??? nie żartuj sobie:O chyab pojęcia nie masz na temat składu kosmetyków:O

Gość mniej chemii
i jakie perfumy??? to wody perfumowane i rzeczywiście za niewielkie pieniądze to niby ile mają się trzymać? przez tydzień? śmieszy mnie to, że ludzie chcieliby zapłacić grosze i mieć nie wiem jakiej jakości produkt:D no może Eclat czy Lucia są skoncentrowane...

Gość 25saa
a jesli chodzi o wody perfumowane - to nawet za taka "niewielka" cena o ktorej piszesz nie sa warte jakosci, ktora oferują... szkoda mi nawet 20 pln na to...

Gość myślę
że oriflame jest za drogie. Zdecydowanie za dużo się cenią a nie mają co oferować. Niektóre kosmetyki są dobre ale większość to szajs - kremy do twarzy, pudry itp. Dużo lepsze można kupić za podobną cenę np z L'oreal a . Max Factor itp. Najgorsze jest to , że jeśli nie ma tego co chcesz to przysyłają ci inny- wybrany z listy w podobnej cenie. Tylko ,że może ci zapach nie odpowiadać :(

Gość mniej chemii
nie oszukujmy się, te kosmetyki są słabe... odpowiadać mogą jedynie nastolatkom, które dopiero co eksperymentują z kosmetykami natomiast prawdą jest, że są zbyt drogie jak na jakość jaką sobą prezentują nei tylko dla nastolatek, ale dla przeciętnie zarabiającej kobiety

Gość kosmetyi oriflame nie są wart
swojej ceny. Wody toaletowe mają kiepską trwałość a od wody za 70zł wymagam żeby utrzymywała się przynajmniej 2-3 godziny a nie 20 minut. kremy do twarzy beznadziejne,kosmetyki do włosów-wolę sie nie nie wypowiadać,kosmetyki kolorowe to dopiero szajs,jedynie co przypadło mi do gustu to podkład adaptacyjny Giordani Gold i tusz Wonder,tych akurat kosmetyków nie zamienie na żadne inne ale reszta to klapa a używałam prawie wszystkich kosmetyków oriflame bo jestem konsultantką i lubie testować nowości ale cóż...

tusz raz kupilam i był do bani,tak samo podkład tez mialam giordani czy cos takiego drogi był a plamska i smugi robił,pozniej mialam samoopalcz tez katastrofa ,krem brązujący tez nie za dobry.Jedynie tak jak napisalam wczesniej kremy i balsamy są rewelacyjne

Gość z zaskoczenia troche
Jestem mile zaskoczona! Generalnie nie przepadam za kosmetykami Oriflame i Avonowymi. Ale jakoś ostatnio musiałam szybko się przypudrować i babcia pożyczyła mi TO CUDO: Oriflame Colour, T-Balance Pressed Powder (Normalizujący puder prasowany).... Pierwsze wrażenie - ładne opakowanie, z lusterkiem, higieniczne. Drugie wrażenie - jeszcze lepsze! Matuje rewelacyjnie, na długi czas, jest idealnym uzupełnieniem makijażu i świetny do poprawek w ciągu dnia, bo daje delikatny kolor. W końcu "pożyczyłam" go od babci "na wieczne oddanie" Teraz jest w mojej torebce. Oriflame mnie mile zaskoczył! Polecam wszystkim!

Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum . Ja bylam konsultantka oriflame , i przyznam ze ich kosmetyki są beznadziejne a do tego dokladali mi do zamowienia produkty ktorych nie chcialam. Pomyslcie prosze oni utrzymuja sie z tych kosmetykow , sa tam rozne stopnie awanse i kazdy zarabia stosunkowo wiecej . Ten z kosmetykow nastepny z kosmetykow i ze zgromadzonych nowych konsultantek itd itd . ich jakosc mozna porownac z kosmetykami ze sklepu za 2 i 4 zlote . Za ceny ich kosmetykow mozna kupic naprawde dobre produkty znanych firm . Dodam ze nigdy zaden kosmetyk nie wywolywal u mnie alergii , natomiast po posmarowaniu sie podkladem z oriflame dostalam wysypke na twarzy i dekoldzie . Naprawde uwierzcie mi i nie kupujcie tego dziadostwa bo nie warto . Oni ciesza sie z naszego naiwniactwa i zbijaja na tym ogromna kase , bo w rzeczywistosci cena producenta jest nieporownywalnie nizsza od tego co w katalogu .

Gość używałyście bazę pod
makijaż tejże firmy? ?????

halo :) ale nawypisywalyscie! rozumiem, ze nie kazdy musi byc z wszystkiego zadowolony, ale odnosze wrazenie, ze wiekszosc z was nie probowala, lub probowala tych... z najnizszej polki firmowej :) jezeli chodzi o perfumy - moje drogie to nie sa perfumy! sa to wody toaletowe. jezeli woda toaletowa kosztuje w cenie regularnej np 39 zl a w promocji 29, to prosze, nie mowcie mi ze sa drogie. ja uzywam jednej wlasnie za ta cene, zapach utrzymuje sie conajmniej 3h.. jezeli kupicie wode, ktora kosztuje juz wiecej, czyli w cenie regularne 74zl, w promocji 49,90 - zapach utrzymuje sie okolo 8 godzin. wszystko zalezy od ceny. zeby nie bylo - sama nie wszystkie kosmetyki lubie, niektore mi zupelnie nie pasuja. ale podkladu giordani bede bronic. to najlepszy podklad jaki uzywalam. jakie bruzdy czy zacieki? zupelnie nie wiem o co chodzi :) tuszu uzywam wonder lash - jest swietny. cienie - owszem, seria visions nie jest najlepsza, ale cena tez jest niska. nie polecam jej. jezeli zakupisz sobie cien z serii beauty, jest idealnie. produkty sa dodawane w nie kazdym biurze regionalnym. w moim np nic nie dodaja niezaleznie od ilosci zamowionych produktow. firmą jestem zachwycona. może bład polega w sposobie stosowania kosmetykow? nie chcialabym czytac wypowiedzi wyssanych z palca, opartych tylko na podslyszanych czy przeczytanych faktach. wierzcie mi - gdyby kosmetyki oriflame lezaly na pulkach sklepowych, zajmowalyby niezlapozycje - rowniez cenowa. sa tanie, poniewaz producenci nie wydaja pieniedzy na oplaty \'sklepowe\'.. przeciez wiecie, ze sklepy dodatkowo narzucaja swoje ceny - stad drogosc produktow innych firm. cos mi tu po prostu pachnie sciema :) pozdrawiam.

zapomniałam dodać, że chemia to my, chemia jest w każdym z nas. można by każdą roślinkę rozłożyć na związki chemiczne, nas też. trzeba tylko rozróżnić chemię na sztuczną i naturalną. sztuczna - to tworzona w syntezach chemicznych, uzyskiwana w sztuczny sposób. naturalna - wystepująca w przyrodzie. kosmetyki oriflame oparte są TYLKO i WYŁĄCZNIE na naturalnych składnikach - z ekstraktów roślinnych. ponadto kosmetyki oriflame NIE SĄ testowane na zwierzętach. aerozole oriflame nie niszczą ozonu, który chroni nas przed promieniowaniem uv. mam nadzieję, że nieco rozjaśniłam :>

Gość mniej chemii
tak się składa, że długi czas byłam konsultantką Oriflame więc kosmetyki znam od podszewki w związku z czym uważam, że mogę śmiało wypowiadać się na ich temat;) generalnie nie są warte swojej ceny, bo jakość ich nie jest zadowalająca przynajmnei dla mnei i zdania nie zmienię choć sentyment do wód zapachowych mam do dziś, a męski FREY jest dla mnie po prostu bezbłędny;)

no to dobrze - ja skrytykuję - nie lubię serii Macadamia Nut & Honeysuckle. Jest słodka i mdła. Podobnie jak kokosy :> Generalnie bardziej interesuję mnie kremy, balsamy, żele niż malowidła. Uwielbiam serię Swedish Spa i Silk & Cashmere. Jakie są wasze ulubione?

Gość Asik482
Kosmetyki oriflame sa po prostu mierne w porownaniu do innych marek. Jesli chodzi o kosmetyki kolorowe to do max factor bourjois czy l'oreal nie moze ise nawet przyrownywac.Kto uzywal ten wie i tyle.

Gość zdziwionai zaskoczona
Co do wód - ja np nie czuję na sobie - ale za to jak wchodzę do pokoju mojej koleżanki to ciągle czuję Embrace Her:) Ona dokładnie tak samo przepada za tym zapachem ale na sobie nie czuje - natomiast na mnie tak ... i tak jest z każdą wadą czy perfumami!!! niezależnie od ceny - początkowo będziesz czuć a potem już nie!!! za to inni tak:) Co do podkładów - używam i będę używać GG. Ktoś się wypowiedział, że miał zacieki - nieumiejętność nakładania podkładu! Mi się nie zdarzyło bym miała źle jakikolwiek podkład nałożony - nie tylko Oriflame. Dodatkowo pod podkład stosuję bazę pod makijaż - pozwala ona dobrze wchłonąć i nałożyć podkład. Zresztą tak tu negujecie rzeczy a uważacie że każde kosmetyki są doskonałe??? Ja mogę to właśnie powiedzieć o Oriflame! Że są idealne. Nie lubię wszystkich, bo to kwestia gustu (zapach, konsystencja), ale kiedyś używałam Loreala, Avon, Garnier itp - a teraz będąc stałą Klientką naprawdę wiem czym jest jakość. Zwłaszcza patrząc na kremy. Seria Skindividual jest niezastąpiona! poleciłam serum pod oczy koleżance studentce co studiuje 2 kierunki i stwierdziła że ten specyfik jest wart swojej ceny. Miała straszne cienie pod oczy - a teraz ma ładniejsze - brak sińców! Moją mamę też zaraziłam kremami i nie tanimi tylko Time Reversing - i sama stwierdziła że są warte swojej ceny! Ona ma 45 lat a jej twarz zrobiła się ładna i promieniąca! Tusz Wonder to już w ogóle rewelacja - trzeba tylko umiejętnie go nałożyć!!! :) Mi pokazała konsultantka i nie mam z tym problemów! Cienie - hmmm, a który cień jest idealny?? Przecież trwałość cienia na powiekach zależy też od powiek! Ja mam zapadające więc muszę z reguły na mokro nakładać i wszystko się ładnie trzyma! Szukacie dziury w całym po prostu. Nie każdemu pasuje jedna firma kosmetyczna i tyle! Jakby tak było byłby monopol na rynku! Agunia35> Co do awansów i zarabiania na nas przez firmę - totalna głupia wypowiedź - a co powiesz o innych firmach - elektryka, elektornika, każda firma żeruje na Nas - nawet inne kosmetyczne! Sama pracuję w firmie produkcyjnej (inna branża) i jakby moja firma sprzedawała rzeczy po koszcie wytworzenia żadna osoba by nie otrzymała wynagrodzenia a firma by upadła - nie znasz polityki rynku i produkcji, że się tak wypowiadasz??? Cyt:"Naprawde uwierzcie mi i nie kupujcie tego dziadostwa bo nie warto . Oni ciesza sie z naszego naiwniactwa i zbijaja na tym ogromna kase , bo w rzeczywistosci cena producenta jest nieporownywalnie nizsza od tego co w katalogu ." A sama tak naprawdę wiem jakiej jakości są też inne produkty innych firm kosmetycznych bo znam trochę osób z tego "świata" - i uwierz mi cuda to nie są! To jak się produkuje t byście się wszyscy zdziwili! - przecież firmy wszystkie robią to najniższym kosztem! - a jakość jest standardowa! Agunia35>idź sobie kup w perfumerii Douglas czy Sephorze jakiś krem i zrób porównanie z kremem z np Rossmana - tylko przepłacisz - bo w tych "markowych" - płacisz 200 % za to że ten produkt jest wystawiony w takim sklepie - i to się nic nie ma do kosztów wytworzenia! a do tego myślisz że np reklama w tv nic nie kosztuje? Zauważ ile jest reklam w TV kosmetyków Oriflame a ile innych firm? - tu podałam przykład - i to nie są kwoty w tysiącach złotych tylko w dziesiątkach lub setkach w zależności od pory nadania - i stacji telewizyjnej. Mogłabym dużo przykładów podać! Kłania się tu polityka każdej firmy na świecie! Sama jakbyś miała firmę robiłabyś tak - byś to Ty zarobiła a nie patrzyła tak do końca na zadowolenie 100% ludności. Jakość zawsze musi być utrzymana na pewnym poziomie - bo żadna rzecz nie byłaby dopuszczona do masowej sprzedaży bez odpowiedniej jakości.

Gość moje kuleczki
uzywam moich magicznych kuleczek od dawna chyba od 4 lat w lato sa niezastapione na wyjscia na urlopie pieknie sie mienia w nocnych klubach zima nadaja sie do rozswietlenia kosci policzkowych jestem z nich zadowolona

zdziwiona i zaskoczona: jedna z najmądrzejszych wypowiedzi na tym forum

Gość jak dla mnie kosmetyki oriflam
e nie są nic warte,używałam wielu i zawsze coś mi nie pasowało,już wole dużo tańsze i lepsze kosmetyki Ziaji.

Gość zdziwionona i itamtararam
nadajesz się, nawet g... pewnie odpowiednio zareklamujeszP:D

Gość właśnie reklamuje bo oriflame
to gówno :p