Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka pyta

dwulatek wybiera czarny

Polecane posty

Gość mama dwulatka pyta

pytanie do mam malych dzieci jakie kolory wybieraja wasze dzieci rysujac? moje dziecko wybiera prawie zawsze czarny mazak,majac do wyboru wiele kolorow tak tylko pytam...

Gość mama dwulatka pyta
Haris...hmmm....cos w tym jest ;)

Gość halaka
moja corcia tez tak miala:) Usiadz z malutkim razem przy stole i proponuj mu rozne kolory, np. niech narysuje drzewko( oczywiscie po swojemu:))a Ty sie go zapytaj jaki kolor ma drzewko....itd.sloneczko, chmurki.Podsuwaj mu rozne kolorki:)

Gość mama dwulatka pyta
halaka.. tak wlasnie robie,wiem ze sie to zmieni jak wszystko z czasem.. ale dzieki za odpowiedz bo o to mi chodzilo,chcialam wiedziec czy inne dzieci tez tak wybieraja czarny kolor :)

Gość halaka
pewnie, ze tak:) stymuluj go troszke, podpowiadaj, rysuj z nim:) on bedzie patrzyl co Ty rusujesz, jakie bierzesz kolorki i zacznie Cie nasladowac:)powodzenia:)

Gość wyluzuj troche
dziecko jest jeszcze male, ale w tescie Lushera czarny zwykle oznacza agresje.

Gość gkgig
Moim zdaniem te nadinterpretacje to bzdury. Przecież kolor czarny jest najbardziej wyrazisty. (No chyba że z dzieckiem wyraźnie jest coś nie tak, to taką diagnozą na podstawie używanych kolorów można się posiłkować). Widocznie dziecku zależy bardziej na kształtach niż kolorze. Ja rysowałam zawsze wyłącznie czarnym i cholera mnie brała gdy ktoś chciał mi zawracać głowę kolorami. A nieskromnie dodam że mój wybór mial związek z pasją i talentem do rysowania.