Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaaammmmmmmm

co dać roczniakowi do jedzenia

Polecane posty

Gość mamaaaaammmmmmmm

mam pytanko mamuski czy rocznemu dziecku moge podawać np kapusniak z kiszonej kapusty???? jakie zupki dajecie ja gotuje rosół, pomidorówke krupnik ogórkowa warzywną i co jeszcze moge dac ??? a na sniadanko ???? niechce juz jesc kaszek a dajecie np pomarancze??? ja narazie deserki jeszcze słoikowe dzieki

nie daje kapusty, nie daje pomaranczo bo malą uczulona na cytrusy podobno... daje: pomidorowa ogórkowa jarzynowa ziemniaczaną zurek barszcz czerwony rosól no i przede wszystkim papke warzywną z mieskiem...

Gość schabowego
z kapusta mu daj a nie jakies papki:p ;)

a ja daje pomarancze i nic mu nie jest zupy je te co my tylko bez zaciagniecia smietana paluszki rybne parowke kanapke z szynka jajecznice na maselku lub parze brokuly kalafior do ziemiaczkow danonka danio lub bakusia banany kaszke jedna czekoladke kinder oczywiscie wszystko z umiarem ale roczniakowi mozna powoli wszystko wprowadzac i o ile sie nie myle kapuste kiszona tez

http://www.osesek.pl/jadlospis-doskonaly /podstawowe-zasady-rozszerzania-diety-niemowlecia.html prosze link aaa i jesli ma zabki to nie papki tylko drobno pokrojone miesko a ziemiaczka tyle to sobie pogryzie bo pozniej 3 letnie dziecko bedzie ci plakac i papke do jedzenia chciec zn m taki przypadek tragedia:(

jak nie ejst uczulone to mozesz mu dawac czekolade i cytrsy moja nie moze takich rzeczy bo zaraz cala w plamach jest... a jesli chodzi o papki... moje dziecko ma 10 zabków i ladnie gryzie kanapeczki. daje jej kanapke do reki a ona sobie zjada, ladnie gryzie owoce, chrupki... ale na obiad dostaje papke bo to ma być zupa a jak gotuje dla nas zupe to tez jest przeciez wodnista...