Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska mamuska

ile posiłków dziennie jedzą Wasze dzieci?

Polecane posty

Gość ciekawska mamuska

interesuje mnie menu tak do roczku :) kaszka, mleko, obiad deserek ??? w jakich porach dnia ?? w jakich odstepach????

Ja mam 10miesięczną córkę. 2 tygodnie temu zbuntowała się i odmówiła picia mleka i wszelkich kaszek. \'Daję jej więc 5 posiłków dziennie z produktów dostosowanych do jej wieku i smaku. Mleko daje jej przez sen w nocy. 2-3 butelki po 120-150 ml

rano jak wstaje kaszka z mlekiem 250 ml poźniej kolo 10-11 śniadanie- kanapka z maslem, edlinka serkiem albo dzemem ( najbardziej lubi wedlinke) kolo 14 obiad- jedno danie kolo 17 jogurt 19-20 mleko z kaszką 250 ml w miedzy czasie 3-4 butelek herbaty lub kompotu z owoców chrupki ciasteczka owoce

rano 6 mleko 150 ok 10 kaszka lub bułka z masłem lub serkiem wedlinka o 13 obiad zupka o 15 :30 deserek i jak rodzice jedza to ona z nami np ziemniaki z sosem o 19 mleko 180 sok jabłko chrupki ciastka :)

7 rano mleko 210ml o 9 .30 idzie spać na dwie godziny wiec jak wstaje to drugie sniadanie(kanapka lub deserek) ok 14(bardziej po) obiad ok 17 deserek(jabłka,banany np z biszkoptem) zaraz przed snem 210 mleka z kaszka bananowa W ciagu dnia owoce,chrupki i picie(herbatki,bobofrut)

rano mleczko, potem 2 sniadanie np.troche chlebka, potem albo obiadzik albo kaszka z owocami smiezymi, zalezy czy obiad zrobilam. wieczorem flaszka z wkladka tzn. z kaszka. w nocy raczej juz nie, a jesli to flaszke mleczka. przekaski chrupki, jogurt, owpoc. maly ma prawie 10 miuesiuecy

po 6 lub 7 kaszka, o 9 mleko, jak wstanie koło 12 kanapeczka z wędlinką albo serem, albo dżemem, koło 14 obiad, później koło 16 deserek, serek albo banan, o 18 kaszka, o 21 mleko, później w nocy też mleko tak koło 24 a chudzina ma 14 miesięcy i dopiero doszedł do 10 kilo... no i w międzyczasie chrupki, biszkopty czy coś tam innego :P