Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katja_g

Jaka pielęgnacja do skóry tłustej,trądzkowej?

Polecane posty

Gość Katja_g

Witam!Mam ogromy problem.Nie wiem jaką kupić linie przeciwtrądzikową.Mam skórę tłustą,choć czasem suchą.Pojawiają się na niej miliony zaskórników i trochę stanów zapalnych.Wciąż szukam idealnego kosmetyku.Wiem,że stanów zapalnych nie da się do końca zredukować,ale zaskórniki,przebarwienia i tłustą skórę chyba tak.Biorę pod uwagę:Clarene Dermasebum Line,Avene Clanance,Vichy Normaderm,La Roche Posay Effaclar a ostatnio zauważyłam również Nuxe.A może coś z linij drogeryjnych,np.Clinique,Payot czy Shiseido.Mam ogromny mętlik w głowie.Chciałabym coś co by zmniejszyło stany zapalne,zwężało pory,matowało ale i redukowało przebarwienia i nawilżało.Pomocy!

Gość Kompleks
Ja też próbowałam wszystkiego.Bardzo dużo pieniędzy wydawałam na kosmetyki. Ogólnie mam cerę tłustą a wkoło ust miałam przesuszoną i czerwoną. Poszłam do kosmetyczki. Dała mi tonik krem i na oczyszczanie twarzy(z avonu) i jeszcze korektor dla młodej buzi. @ razy w roku chodzę na oczyszczanie jesienią i początkiem wiosny. Nie mam idealnej cery, ale ona o niebo mi zmieniła twarz. Nie musze godzinę sterczeć przed lustrem płakać i ukrywać pryszczy. Moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie i wcale dużo nie wydaje. Piankę do buzi mam od ponad roku. Dużo zużywam toniku.

Gość beczułkaa
ja też mam taką cerę, zastanawiałam się nad effeclarem i cleance K Avene, ale to są kwasy i obawiam sie, że nie mogę ich stosować ze wzgl na stany zapalne. na same zaskórniki jak najbardziej, moze zacznij od słabszego Effekclaru

Jeżeli chodzi ocerę trądzikową - seria kosmetyków PureSkin Oriflame. Zestaw polecany przeze mnie: 1. PureSkin Washing Gel - zel do mycia twarzy - definitywnie zamiast mydla 2. PureSkin Perfect Pore Lotion - płyn oczyszczajacy pory - zwęża je, dokladnie oczyszcza, usuwa nadmiar sebum 3. Krem matujacy, wymiennie dla cery mieszanej: żel na dzien lub na noc (krem) serii Optimals Balance. Na miejscowe swinstwa jest: PureSkin no spot gel - wysuszajacy wypryski.