Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miminkaa 3454

co gotujecie dzis na obiad???bo ja

Polecane posty

Gość noooonareszcie
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE :-) szybko sie robi i są suuper smaczne..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludzka 2321
ja uwielbiam bułki na parze z koktajlem trusawkowym!! -ale sa strasznie kaloryczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczka - cóż, odpowiedź ta co zawsze - dla kasy. Wiadomo, że teraz ludzie są skłonni więcej zapłacic za takie własnie młode ziemniaki, czy tez za rzodkiewkę. I póki nie wzrośnie świadomośc, że takie rzeczy bardziej trują niż sa zdrowe to tak będzie niestety. Bo ja też przyznaję, że trudno się oprzeć takim świeżym warzywkom... ;) Ale zioła mozna kupic i przesadzić na parapet (jak troche odpoczną po supermarketowych przejściach to od razu zyskują niewiarygodnie więcej aromatu), jak ktos lubi natke pietruszki, to można spokojnie ją samemu otrzymać sadząc korzenie pietruchy itp. Poza tym zamiast kupować \"świeże\" kalafiory czy brokuły, o tej porze roku kupować mrożonki - na pewno wyjdą zdrowiej, a poza tym taniej. Rzodkiewki narazie po prostu nie kupować - trudno, jeszcze tylko jakieś pół miesiąca i faktycznie wreszcie będzie ją można jesc bez obaw. Nie jest tak źle :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość balsamy brązujące są do dupy
ja mam chińszczuszeńkę z paczuszeńki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bessesu
a ja nie wiem jak zdrobnić: spagetti :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spaghetti??? hm prosty przepis;) kup 2 opakowania sosu spaghetti( w proszku);) no i robisz tak.... 0,5 kg mielonego podsmazyc na patelni do tego wlac rozpuszczony w wodzie sos, razem wszystko niech sie pyrtoli pare min.i gotowe;) do tego mozesz dodac pomidorki, bazylie, starty ser, pieczarki, cebulke mniam.No i obowiazkowo makaron ugotowac.;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eryka 2323
a ja dzis nie gotuje bo sama jestem w domu! zamowie zaraz sałatkę z telepizzy!! pyszne są i duze .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bessesu
Kaczka - dzięki :) wiem jak zrobić nie wiem jak zdrobnić - makaronik z sosikiem?? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gawi
to i ja powiem co mam na obiad :) pulpety z wołowiny w sosie grzybowym, kluski śląskie i mizerie, aha no i barszcz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość laura 255
naleśniki z dżemem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bessesu ale jaja;) zle przeczytalam;) gapa ze mnie;) ale moze komus sie przyda;)mama inspiracja na dzisiejszy obiadek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość justyna 24234
ja mam dzis pieczone udka kurczaka marynowane wcześniej w maślance 8 udek kurczaka (tzw. \"pałki\") marynata: 1 i 1/2 szklanki maślanki 2 łyżka pikli z mango 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli Udka wypłucz w wodzie i dokładnie osącz. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszaj. Zalej nią udka, wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na kilkanaście godzin. W czasie marynowania kilka razy zamieszaj. Lekko otrząśnij z nadmiaru marynaty, ułóż na kratce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 30 minut, w tym czasie raz je obróć. Podawaj na ciepło lub zimno w towarzystwie soczystej surówki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 200 kilo venus z milo
ja dzisiaj zrobiłam piersiątka z kurczaczka w sezamku, do tego marcheweczka z groszeczkiem i ryżyk, no i zupka ogóreczkowa:) A na deserek lodzik:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie makaronik z poreńkami, twarożeczkiem i tymianeczkiem :P Moze jeszcze jakaś suróweczka, bo mam otwartą kukurydzkę i sereczek feta i ogóreńki mi więdną w lodówce ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heheh
a dupenka ci nie wiednie po ogorenkach???????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Był taki dowcip o mizerii i zakonnicach :P Pory (bez części bardzo ciemnozielonych ;) ) pokroić w krążki lub półkrążki, zrumienić na maśle (im więcej masła tym bardziej kaloryczne oraz bardziej smaczne :P ) na patelnii, podlać wodą, posolić, popieprzyć, posypać sporą ilością tymianku i dusic pod przykryciem do miękkości (około 20min). W tym czasie ugotować makaron dowolny (np muszelki, świderki) oraz pokruszyc twaróg. Na talerze ładować porcję makaronu, na to pory, i na to pokruszony ser. Szybkie, proste i nieco chlopskie, ale te smaki jakos tak jak dla nas bardzo pasują do siebie. Takie duszone pory (tylko wtedy lepiej nie z twarogiem, tylko z fetą) sa też fajne jako masa do tarty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie - to przez ten przecinek, przed przecinkiem zawsze się tu przerwa robi :O Nic to - skopiować go do paska Adres i usunąć tą przerwę - podziała :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×