Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie zasadnicze

Cellulit u normalnych - dlaczego i co z tym robić?

Polecane posty

Mam taki problem - jestem osobą dosc szczupłą, choc nie chuda - 164 cm i 56 kg. Generalnie mozna mi policzyć zebra, ale mam spory tyłek i uda - typowa figura gruszki - jak zacznę chudnąć to z cycków zostaną mi piegi :))) No i własnie mam z tym pewien problem - widze, z e mam po zimie na tyłku i udach spory cellulit , co wicej , po zaciśnieciu ręi na łydce, tez mozna go zauwazyć! Skąd to się do cholery bierze? Nie ćwicze nic specjalnie, ale chodzę co dwa dni po około 180 minut czyli 3 godziny i akurat takich cudów na nogach nei powinnam mieć! Jestem wegetarianką, nie zazeram sie słodyczami , rzadko jem kluchy - generalnei własciwie jem warzywa, owoce, ciemny chleb, nabiał . co ja robię zle, co powinnam robić i skąd to się w ogóle bierze? Moja matka, która wazy 70 kg nie ma nawet w połowie takiego jak ja!!!

nikt nic nie wie?

cellulitis moga powodowac takze uzywki: papierosy, alkohol, kawa lub zly tryb zycia: dlugie siedzenie, niewiele ruchu. jest wiele czynnikow niestety :( sama mam ten problem. spedzam cale dnie poza domem i tez uwazam ze sie ruszam i nie powinnam miec, a jednak... zywnosc w obecnych czasach jest niezdrowa, pelna konserwantow i sztucznosci. moja mama ma 50 lat, wazy wiecej ode mnie i nie ma cellulitu. pewnie dlatego, ze dorastala na zdrowszym jedzonku niz my :( trzeba cwiczyc posladki i uda, pic duzo wody, zrezygnowac z kawy i (o zgrozo) piwa, masowac sie co wieczor i dodatkowo: krem anticellulitowy lub podobno - fusy kawowe :P nikt normalny chyba czegos takiego nie wytrzyma :( ale podobno jak to wszystko sie robi - cellulitis jest zwalczany.

Kawy nie pije , tylko capuccino - ale nie zrezygnuję, nie ma szans:) Nie palę . Cholera, moz ejak w maju będę miała więcej czasu to rower coś da, ale ja już sama nie wiem - słyszałam, z ezalezy to tez od ilosci kolagenu.

Gość święta prawda
to kwestia konserwowanej i sztucznej żywności teraz nie ma już naturalnych produktów taka prawda....po prostu to staje się chorobą cywilizacyjną mam 34 lata, jak miałam 18 lat to nawet o cellu nie wiedziałam co to jest, a teraz nawet 14 latki mają z tym problem

Gość nieznajoma111
no niestety muszę się przyznac ze tez mam ten problem, z jednej strony to nie wstyd bo wyczytalam ze ma go 19% kobiet, a z drugiej to sie wstyd na basenie pokazac, ja rówżniej slyszalam o maseczkach z kawy i o piciu SOKU Z SELERA, tylko ze w moim przypadku to niemozliwe bo go nienawidzę...

Gość nieznajoma111
sorry 90% kobiet

są różnce czynniki - te co zostały wymienione to jeszcze nie wszystko. ja mam z 8 kg niedowagi i też miałam cellulit - od antytabsów. mały bo mały, ale był.. trzeba walczyć z tym jak się da - zależnie od stopnia "zaawansowania"

Kurde, sama juz nie wiem - ni e biorę tabletek antykoncepcyjnych również :) Wiecie, wkurza mnie inna sprawa - zwracam dośc dużą uwage na to co jem, ze względu na poglady vege - no moze ostatnio sobie pofolgowałam, ale litosci, czy dwie paczki czipsów i lody z szarlotką na urodziny w ostanim miesiącu mozna nazwać folgowaniem? No i patrzę na ciało mojego faceta, który ma 40 lat , nie cwiczy w ogóle i kurde, on nie ma nawet jednej pieprzonej grudki! To jest autentycznie jakiś koszmar. Teraz nie mogę ćwiczyc , bo jestem zawalona robota, ale tak generalnie to wydaje mi sie, ze celulit fundują nam w duzym stopniu tez hormony:(

jasne ze hormony.mezczyzni nie maja cellulitu. niestety jestesmy tez tak skonstruowane, ze nasze cialo ma 20 do 29% tkanki tluszczowej, u mężczyzn zaś 18–23% :( podobno jak u kobiety ilosctkanki tluszczowej spadnieponizej 17% to przestajemy miesiaczkowac. idealny dowod na wplyw hormonow :(

Gość czyli tak naprawdę
to walczymy z naturą:D

Gość Nut
do S_A_M_A_N_T_A a jak Ty zwalczyłaś cellulit?? i jak długo to trwało?

ćwiczeniami i jakimś czymś na cellulit - nie pamiętam już nazwy, chyba coś z dax'a w takiej białej tubce z czerwonym(?)-różowym(?).. ćwiczyłam codziennie przez kilka tygodni na pośladki (bo ten cellulit tylko na pośladkach był, na oko to I grupa) jeden zestaw ćwiczeń 8 minute ABS - na pośladki i nogi (są na you tube), potem przez jakieś 2 miesiące (tak plus minus) ćwiczyłam to samo ale po dwa razy dziennie, no i ten krem wściekle mrożący dwa razy dziennie. cellulit znikł całkowicie i nie wrócił, zmieniała teraz antytabsy i obawiałam się ze wróci, ale ćwiczę regularnie i sporo, profilaktycznie smaruję (co jakiś czas, nie mogę się zdobyć na systematyczność heh), no i rękawica do pilingu-masażu, czasem masaz taka pomarańczową oliwką ziaji - nie jest to chyba potrzebne, ale psychicznie lepiej się czuję że przeciwdziałam jak się da ;)

Gość krr krr krr
a ja to swinstwo mialam w wieku 13 lat a bylam chudzelcem ;( juz pozegnalam sie z nadzieja, ze sie tego pozbede trudno :|

Nie tylko ty masz ten problem więc słuchaj. Idziesz do apteki, kupujesz sobie bańkę chińską do masażu ( nie są drogie) potem wchodzisz na stronę: https://pl.oriflame.com/products/product?code =31317&amp ;store=2105145 Kupujesz żel do ciała, i wykonujesz sobie masaż 2 razy dziennie. Po 3 msc nie ma śladu po tym ciulstwie zapewnia :)

Nie tylko ty masz ten problem więc słuchaj. Idziesz do apteki, kupujesz sobie bańkę chińską do masażu ( nie są drogie) potem wchodzisz na stronę: https://pl.oriflame.com/products/product?code =31317&amp ;store=2105145 Kupujesz żel do ciała, i wykonujesz sobie masaż 2 razy dziennie. Po 3 msc nie ma śladu po tym ciulstwie zapewniam :)

Gość gość
Polecam masaże, balsamy, systematyczne nawadnianie organizmu i odpowiednią dietę plus trening. To wszystko pozwoli powalczyć o piękną skórę. Jeśliby chodzi o diety i ćwiczenia serdecznie polecam www.igortreneronline.pl

Gość AnnaJoanna22
Ja mogę wam polecić produkt https://www.chcemyschudnac.pl/cellactiv/. Bardzo dobra jakość i skuteczne działanie, z którego jestem w pełni zadowolona. Szybko można poradzić sobie z cellulitem bez skalpela.