Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angielskiiii

egzamin fce

Polecane posty

Gość angielskiiii

mam pytanie do osob majacych certyfikat fce czy jestem w stanie przygotowac sie do tego egzaminu w ciagu pol roku? chcialabym zdawac go w tym roku w sesji zimowej czyli listopad /grudzien. jesli chodzi o moj poziom to jest taki intermediate lub upper-intermediate

Gość lektorka...
No to jest raczej różnica intermediate czy upper. Róznica jednego roku. Nikt ci nie odpowie na to pytanie nie sprawdzajac twojego poziomu w praktyce. Wez do reki testy i zobacz sama, ile ci brakuje. Poza tym to zalezy, czy masz zamiar zainwestować w lekcje prywatne, chodzić do szkoły czy przygotowywać sie sama. Z dobrym nauczycielem, 3 spotkania w tygodniu - pewnie dalabys rade, ale to tez kwestia twoich predyspozycji i tego jak szybko robisz postęp.

Gość angielskiiii
no chyba blizej mi do upper-intermediate ale wydaje mi sie ze rozne aspekty jezyka mam na roznym etapie. mam troche klopotow ze sluchaniem i wydaje mi sie ze moj angielski jest bardziej taki szkolny, malo komunikatywny.do szkoly chodilam juz dawno i wtedy uczono troszke inaczejniz teraz grupy byly liczne wiekszy nacisk na gramatyke mniejszy na mowienie

Gość angielskiiii
chodzi mi oczywiscie o certyfikat KFC na mlodszego asystenta smażalni

Gość angielskiiii
o ludzie nawet w takim temacie ktos sie podszyje

myslę, że dasz radę. a jeśli w czyms jestes słabsza, możesz nadrobić tym, co wychodzi Ci najmocniej. Liczy się przecież ogół. Ja \"intensywnie\", o ile w ogole mozna to intensywną pracą nazwac, przygotowywałam się około miesiąca, dwóch. Powodzenia

Gość angielskiiii
a jaki byl Twoj poziom wyjsciowy i z jakich podrecznikow sie uczylas??

chodzisz do jakiejś szkoly językowej? poziomy masz takie : elementary pre intermediate intermediate pre FCE FCE i potem są jeszcze wyższe. do egzaminu FCE przygotowujesz się dośc długo. Intensywnie przez 2 lata nauki na pre FCE i FCE. to wszystko zalezy jaki masz poziom i czy naprawde jestes dobra z angielskiego. Zazwyczaj tak jest ze ludzie ze zwyklych szkol uczavy się zwyklym tokiem nauczania niestety nie radza sobie na tym egzaminie chociaz dla osob znających dośc dobrze język nie jest on bardzo trudny.