Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miki22

Kiedy pierwszy raz zabrałyście dziecko na spacer w spacerówce

Polecane posty

Ja zabralam mala juz jakis miesiac temu, czyli jak miala 6 miesiecy. Zalezy jeszcze jaka masz spacerowke, bo wiadomo ze np parasolka nie jest dla takiego maluszka. Pozdrawiam.

Gość maria 25
niewiem juz nie pamietam ale chyba po 3 tygodniach!

Gość maria 25
ojej zle pytanie zrozumialam!

Gość maria 25
po 6 miesiącach

tez mnie ten temat interesuje, mam rozkladana do lezenia spacerowke i maly wlasnie konczy 3 mce, chetnei bym go w to jzu wpakowala ale wlasnie sie waham...

:) mam taką która rozkłada sie na płasko, wiec nie wiem czy jak mały będzie miał 4-5mc mogę już go sadzać.

mnie też interesuje ten temat, mały zaraz skończy 3mc i tak myślę żeby za miesiąc już zacząć

ja mam parasolke rozkladana na plasko. Wiadomo ze taki maluch musi miec jeszcze oparcie dla pleckow, lubi tez pospac na spacerze.

moja córcia jezdziła w spacerówce juz od 5 mca w pozycji prawie na płasko. Zabralismy spacerówke nad morze bo była lzejsza a niedługo po powrocie z wyjazdu mała zaczeła sama siedzieć więc juz spokojnie jezdziła w pozycji siedzącej:)

Generalnie polecalabym przerzucic sie na spacerowke kiedy maluch juz siedzi...nie widze powodu zeby robic to wczesniej

ponoć nie ma parasolek rozkładanych na płasko-bo ich konstrukcja na to nie pozwala. ja miałam wózek z baby design normalnie składany nie parasolke- specjalnie szukałam takiego co by najbardziej na płasko sie rozkładał. Wszędzie w sklepach dziwiono sie jak pytałam o parasolke rozkładaną na płasko-bo nie ma czegoś takiego- jedynie rozkładają sie do pozycji polezącej.

Moje dziecko ma prawie 4 m-ce i już nie chce jeździć w gondoli. Siedzisko w mojej spacerowce rozkłada się do pozycji prawie le leżącej, więc tak sobie niunia jeździ i jest bardzo zadowolona. Pytałam ortopedę i rehablitantkę, czy można dziecko w takiej pozycji wozić spacerówką. Odpowiedzieli mi, że tak pod warunkiem, ze prawie leży. Dla kręgosłupa jest to dobra pozycja.

Gość Zdecydujcie się
Czy piszecie o spacerówce, czy wózku typu parasolka. Miki22 dziecko, które nie siedzi samodzielnie jest za małe na parasolkę ale na spacerówka, rozkładana do pozycji lezącej będzie ok. Jeśli Twoje dziecko siedzi w pełni samodzielnie to i parasolka będzie ok.

- co do tematu to do spacerówki jak mały sam ładnie siedział - Myszka - a Ty juz się zdecydowałaś a na ten wózek? Ba ja ostatnio kupiłam małemu spacerówke do dziadków za podobną cenę ale na większych kołach i z uchwytem na kubek i powiem Ci że jestem zaskoczona - prowadzi się rewelacyjnie na naszych beznadziejnych chodnikach zerknij naprawde waro - fajna i za rozsądną cenę http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=343069340 :D

prawie plasko, lekko pod kątem, tyle wystarczy w zupelnosci zeby dziecko wygodnie sie wyspalo. Mam baby design travel

blondyna jeszcze na 100% sie nie zdecydowałąm wczoraj bylam przypadkiem i ogladzałm i ten mi podpsasował ale w weeken jade na zakupy i wezme go pod uwage :) dzieki

Gość zatroskana
:) pamietajcie dziewczyny, ze "prawie" robi ogromna roznice... i ja nigdy w zyciu nie zdecydowalabym sie wozic dziecka 3-4 miesiecznego w wozku "prawie" rozkladanym na plasko. Moj Maluch zaczal szybko siadac, bo mial ledwo skonczone 5 miesiecy (5 miesiecy i 5 dni) jak siadl samodzielnie, nie podpierajac sie raczkami, i juz tego samego dnia siedzial i bawil sie zabawka, 3 tyg pozniej stal juz w lozeczku... :) Ale do spacerowki przesiedlismy sie jak skonczyl 7 miesiecy. Bo wydaje mi sie, ze to nie chodzi o moja wygode, tylko o wygode dziecka i "inwestycje" w jego kregoslup. Ale to moje zdanie. Jednak utwierdzam sie w nim, ile razy widze mamusie ze spacerowkami i biedne dzieciaczki fruwajace w nich przy kazdej nierownosci i czy zakrecie, albo wiszace przez palak, bo jeszcze pionu nie umie utrzymac dobrze... szkoda mi tych dzieciakow... i mysle, ze kazda Mama powinna ocenic stan rozwoju dziecka i zdecydowac czy to juz czas na spacerowke czy jeszcze poczekac. Aha! Jak nasz Maluch skonczyl 6 miesiecy i juz siadal, raczkowal, i wtawal przy czymkolwiek, odwiedzlilismy kolezanke, ktora rodzila 2 tyg po mnie, jej maly SYnek w czasie tych odwiedzin pierwszy raz odwrocil sie z plecow na brzuch. WIec... Dla nich nawet skonczony 6 miesiac bylby za wczesnie na spacerowke.