Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marlenka223

z kim się najlepiej umawiać na poród, z położną czy z lekarzem?

Polecane posty

Gość marlenka223

??

Gość marlenka223
z kim?

Ja się umawiałam z położną. Była przy mnie przez cały poród i tylko do mojej dyspozycji. Polecam:-D

Gość marlenka223
ale płąciłas jej tak?

Gość 5 miesiąc
z połozna, oczywiście że to kosztuje ale to zależy od miasta(ok 500 zł), przecież nikt za darmo nie bedzie z tobą nie wiadomo ile godzin, a szpitalne połozne na dyżurze nie maja tylko 1 pacjentki!!!!!!

W szpitalu w którym rodziłam opłacenie położnej odbywało się drogą oficjalną - nawet był wywieszony cennik usług ponadstandardowych - to było w Warszawie na Karowej. Po porodzie mąż poszedł do kasy, zapłacił i dostaliśmy paragon. Taka "przyjemność" kosztowała 1000zł, plus znieczulenie 400zł. Także paragon opiewał na kwotę 1400zł. Wiem, że w innych szpitalach za taką przyjemność płaci się "pod stołem".

moim zdaniem warto umowic sie z polozna. nawet gdy opieke ma nad Toba lekarz, to nie jest z Toba caly porod, przychodzi jedynie na badania, pogadac itd. w kulminacyjmym ounkcie porodu, i tak nawet majac lekarza oplaconego, anjczesciej porod przyjmuje polozna, ale lekarz jedynie nacina zeszywa itd. kolejna sprawa to to, ze lekarz ni epomasuje jak boli, i nie cesto ma az takie doswiadczenie, jak pomoc w zachowawczy sposob, czyli bez lekow...przynajmniej takei jest moje zdanie:)