Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Babygirlllllllllllllllllllllll

Czy naprawdę są takie problemy ze zdjeciem do paszportu??????

Polecane posty

Gość Babygirlllllllllllllllllllllll

czy rzeczywiscie tyle zdjec jest odrzucanych bo coś jest nie tak>?? Co ze zdjęciami małych dzieci??

Gość zadziwiajaca
Ja własnie złorzyłam wniosek o paszport i co do zdjecia miałam mały problem ale przyjeli. A wiec mojego zdjecia doczepili sie ze mam jakas plame na policzku powiedziałam ze napewno wina światła. Ale wiem ze ta plama była przez makijarz bo idac robic zdjecie myslałam że bedzie z retuszem. ale do paszportu nie wolno no a ja nie przyłorzylam sie do tego by starannie wykonac makijarz. Przyczepili sie równierz do zdjecia dziecka ze zabardzo uśmiechniety

jak pojdziesz robic zdjecie tam gdzie wiedza jakie trzeba, to nie ebdzesz miala problemu. poczytaj sobie jakie ma byc tlo, czy ma byc profil, co z uchem, czy musi byc widac itp i przypilnuj

ja nie robiłam paszportu moim zdaniem fotograf powinien wiedzieć jak się robi zdjęcie do paszportu, a jak odrzucaja później to powinno sie reklamować zdjęcie

Gość notoleze
nie mozna w ogole retuszowac zdjec do paszportu???

Gość fotograf1
retuszować można - )na razie dopóki nie oddajemy zdjęć w formie cyfrowej), ale nie do przesady, jakiś pryszczyk ale nie blizny czy też zmarszczki. Zawsze może się zdarzyć że zdjęcie jest odrzucone dlaczego nie wiem, na początku były problemy, teraz takich problemów już nie ma, a reklamacje uwzględniam.

Gość notoleze
no to kiepsko... bo ja mam blizny (dolki) po tradziku i wiadomo, ze jak one sa widoczne zalezy glownie od swiatla na normalnych zdjeciach jak mnie w photoshopie przemaluja to wygladam jak czlowiek, a tak to sie boje nawet isc do fotografa... da sie cos z tym zrobic w kontekscie zdjecia do paszportu?

Gość fotograf1
myślę że tak, odpowiednie światło trochę makijażu i odrobina retuszu - można odmłodzić kobietę tak aby urzędnik zaakceptował zdjęcie. Tak w ogóle zdjęcia do paszportu wyglądają koszmarnie, sama poza na wprost i do tego bez wyraźnego grymasu robią z niejednego człowieka, przepraszam - maszkarę.

Gość ale takie musi być
aby działały programy rozpoznające rysy twarzy :classic_cool: a ich wprowadzenie to i tak efekt hamerykańskiej walki z terrorem :O

Gość notoleze
dzieki za informacje, moze sie zabiore w koncu do wyrobienia paszportu, bo moj stary jest niewazny juz od roku...

Gość elis33
powiedzcie mi proszę jak wyglada sprawa ze zdjeciem małego dziecka.Moja córeczka miała wyrabiany paszport jak miała 2 miesiące.Teraz kończy cztery latka i jak wiadomo dziecko się zmieniło a paszport jest ważny do 2014r.Rok temu byliśmy na wakacjach i nie było problemu.Teraz również wybieramy się na urlop i obawiam sie że będą się czepiać że mała nie jest podobna.Czy w zwiazku z tym jest jakiś obowiązek wymiany paszportu?ale z drugiej strony jest on jeszcze wazny 6 lat!

Gość mojej teściowej
nie chcieli przepuścić przez granicę, bo obcięła włosy i przefarbowała na blond.

Przecież paszport dla dzieci wydają na 5 lat.W zeszłym roku dzieciakowi robiłam.Elis33 gdzie Ci taki długoterminowy dla dziecka wydali??

Gość elis33
W Poznaniu.Jest ważny do wrzesnia 2014r.Może się przepisy pozmieniały

Chyba tak.Teraz dzieciom na 5 lat wydają właśnie dlatego,że dzieciaki szybko się zmieniają.:-(Ja też Wielkopolska , ale Konin.

Mojego też nie retuszowali bo fotograf powiedział,że nie można.Miałam febrę pod nosem i byłam zła ,że takie okropne zdjęcie będzie.Ale na zdjęciu w paszporcie nic nie widać bo skanują do paszportu na czarno-białe.:-)