Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eitha

Kredyt a rozwód...

Polecane posty

Gość Eitha

Jestem w trakcie rozwodu. Mamy kredyt hipoteczny. Kredytobiorcami sa maz, jego matka i ja. Zostane sama z dzieckiem. Czy bede musiala spacic meza i tesciowa- kredyt wzielismy w 2005 r wiec te 3 lata to jakies 11 tys wiec na pol to 5,5 tys. Bede mogla to splacic w ratach? Czy po rozwodzie mazi jego matka przestana byc kredytobiorcami i bede musiala spalcac raty sama? Wiecie jak t o wyglada?

wydaje mi się,że wszyscy kredytobiorcy spłacają taki kredyt, ale pamiętaj,że możesz w bankach zastrzec ,że nie będziesz ponosiła winy za długi eks- męża.Kłania ci się radca prawny, chyba że masz adwokata.

Gość Eitha
Nie wyobrazam sobie tego. Bedziemy po rozwodzie, mieszkanie bedzie wspolne choc bede w nim mieszkala sama z dzeickiem, a kredyt tez wszyscy troje bedziemy zmuszeni placic, tak? A

Wyobraźnia wyobraźnią, a prawo prawem. Nie chcę ciebie w błąd wprowadzać, bo i tak masz niezły problem.Sory.

Gość a myślałam że nic
tak nie wiaze ludzi jak wspólny kredyt hipoteczny coś mały ten kredyt

Gość Eitha
Kredyt nie maly, tylko przez te trzy lata splacilosmy w trojke okolo 11. 000. Zostalo jeszcze 30... Ja bym sie zgodzila na to zeby placic reszte sama tylko nie wiem czy bank sie zgodzi (zarabiam okolo 2.000, no chyba ze ktos z rodziny by byl wspolredytobiorca). Mozna taka umowe z bankiem po rozwodzie zmienic? Czy kredtorbiorcy musza zostac nadal tacy sami?

Gość Eitha
jesli ktos sie na tym zna- prosze sie odezwac, to dla mnie wazne.