Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guarana20

krótsza miesiączka prosze o pomoc

Polecane posty

Gość guarana20
witam , czy duzy wysiłek fizyczny moze skrócic miesiaczke ? czy wtedy krwawienia trwają krócej? zawsze mialam okres 6 dni a teraz mialam 4 dni słaby dodam jeszcze ze w ciazy nie jestem bo niewspolzyje. wiec jak myslicie ? co ma wpływ na miesiaczke ze jest skąpa niz zwykle??

Gość guarana20
ostatnio przez 2 tygodnie ciezko pracowałam , czy to moze miec wplyw na krwawienia?

Ja odkąd dostałam pierwszą miesiączkę to przez 4 lata miałam bardzo długie (ok czterdziestu kilku dni) i nieregularne cykle zakończone również długą miesiączką (czasem przekraczała tydzień). Mama mi mówiła że to normalne u młodych dziewcząt, ale jak zaczęłam regularnie trenować sporty walki to nie dość że cały cykl się uregulował i skrócił do 28 dni to moje miesiączki do tej pory trwają 5 dni maksymalnie. Możliwe że to tylko przypadek że mój cykl unormował się właśnie wtedy bo wiadomo okres dojrzewania i te sprawy. Przestałam też mieć dolegliwości typu ból brzucha podczas okresu. Teraz znowu je mam :( bo już trochę nie ćwiczę. Również moje koleżanki z klasy miały długie miesiączki, ale rozmawiałyśmy kiedyś na WF-ie i okazało się że dwie klasowe sportsmenki mają miesiączki właśnie po 3, 4 dni, więc może coś w tym jest.

Gość guarana20
dzieki za odpowiedz :) bo własnie zdziwilo mnie to ze mam krócej okres . ale za to mialam bardzo ciezką pracę w polu ..:O

Gość iuue883
tak , mozliwe ze przez wysiłek są słabsze krwawienia miesiaczkowe a nawet moga one całkiem zaniknąc MIALAM tak kiedys tez...

Gość niepaląca
hejka! ja tez przez duzy wysiłek nie mailam obfitego okresu to znaczy , krwawienia trwały krócej niz zwykle , to przez przesilenie , dzwiganie , ciezka praca fizyczna itp

Gość niepaląca
wiec sie nie stresuj bo to przez wysiłek ale najlepiej pojdz do lekarza