Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia123x

dlaczego prawie nikt nie lubi niesmialych ludzi?

Polecane posty

Gość natalia123x

nie umiem tego zrozumiec:( to ze troche mniej mowie to nie znaczy ze jestem jakas niemila albo cos:( probuje sie zmienic ale ludzie mnie dobijaja..gdy cos juz powiem czuje sie zignorowana...nie podchodza do mnie np na przerwach nie spytaja sie co tam slychac...a ja ciagle chodze smutna:( jak ja mam sie zmienic?

Gość zmbner
ja lubie . WOle niesmiale niz smiałe , bo maja swoj urok . Smiałe sa bardziej wulgarne .

Gość natalia123x
wcale nie czuje sie nudna przy swoich przyjaciolkach...gdy jestem z nimi calkiem inaczej sie zachowuje...ale jak juz jestem sama to nie umiem byc soba zamykam sie na swiat

Gość natalia123x
faceci moze i czasem wola niesmiale dziewczyny..ale jak tu jakiegos znalezc jak nie mam nawet kolegow...

Gość zmbner
przykladem smialej dziewczyny jest doda . Niestety niezbyt pociagajaca jak dla mnie .

Gość zmbner
niesmiali maja gorzej w zyciu . SZczegolnie mezczyzni , bo taki nie ma odwagi nikogo poderwac , a niesmiala kobiete zawssze moze ktos poderwac

Gość tamari jest gupia i ma wszy
ja lubie . WOle niesmiale niz smiałe , bo maja swoj urok . Smiałe sa bardziej wulgarne . zgadzam się z powyższym :)

Bo ludziom sie wydaje ze nieśmiali są niemili i boją sie do nich podejść myśląc ze zostaną zignorowani, obdarowani wzrokiem pt" po co żeś przylazł?" i takie tam. Sama jestem nieśmiała ale jeśli tylko mam obok siebie jakąś przyjazną duszę jakoś mi lepiej;) Mam w grupie koleżankę która jest nieśmiała, trzyma się z boku, żadko kiedy się odzywa a kiedy już to zrobi spotyka ją tylko milczenie bo każdy jest zdziwony że ona cos powiedziała i zanim ktoś otrząśnie się z szoku nieśmiała spowrotem zamyka się w sobie. No i jeśli ktoś do niej zagada jest zwyczajnie niemiła :O także rada dla nieśmialych, jeśli juz was ktoś zauważy i zagada (wiem ze paraliżuje was strach) ale wystarczy się tylko uśmiechnąć :) Nie oczekujmy że inni będą nad nami skakać jak jakieś małe pchełki, my też musimy cos z siebie dać. ale tak powiedzcie szczerze nie chcecie tego zmienić? pozbyć się nieśmiałości?

Gość pisze sie... rzadko

Jejku, ale problem. Pomyśl: stoi jakaś osoba w kącie, nic nie mówi, tylko patrzy na innych... No sorry, ale z taką osobą nawet źle się gada, bo ona się prawie nie odzywa. Ludzie lubią takich, którzy są komunikatywni. Czy to trudno zrozumieć? ps. Poprawiajcie sobie humor Dodą, tyle, że ona nie tylko jest śmiała :D

Gość natalia123x
bardzo bym chciala sie zmienic bo wiem ze takim ludziom latwiej w zyciu.. i to nie jest tak ze stoje sama w kacie i sie patrze po wszystkich...staram sie do nich zagadywac...ale tylko jak cos powiem otrzymuje krotka odpowiedz i dalej nie chca ze mna rozmawiac:(

Gość gbgf
czasem nie potrafia sie pochamowac i zachowuja sie jak faceci przeklinaja czy robia glupie komentarze.

Gość gbgf
czasem nie potrafia sie pohamowac i zachowuja sie jak faceci przeklinaja czy robia glupie komentarze.

Kulaj czukerek, długo byłam tą nieśmiałą i czasem jeszcze jestem, więc trafiłaś kulą w płot :D

Gość gbgf
dlatego jest spolecznie wymyslone , ze kobieta powinna byc niesmiała , jak jest smiała to nazywa sie ja `` chlopczyca``

no to ładnie a jeśli widzisz kogoś kto nieśmiało siedzi w kacie to nie próbujesz do niego zagadać? zaprosic do grupy? włączyć w rozmowę? Nie myślisz sobie ze Ty po części też taka jesteś? Nie wyobrażasz sobie co ten ktoś czuje, myśli? ja tak mam ale ja to może dziwna jestem

Gość gbgf
natomiast jesli mezczyzna jest smiały to bardzo dobrze . Bo facet powinien byc w zyciu chujem

Gość gbgf
śmiałe kobiety sa bezwstydne , a to facet powinien byc bezwstydny . KObiet od malego sie uczy by nie przeklinały i były grzeczne . JAk facet pije to jest dobrze jak kobieta je st pijana , to kazdy patrzy na nia z politowaniem

taaaaa kobieta ma być nieśmiala męzczyzna my być pewny siebie kwiatki rózowe i takie sranie w banie :O a co jeśli jest inaczej?

Gość gbgf
zawsze jest inaczej , ale kultura taka była ze mezczyzna ma byc smiały a kobieta nismiiała . CZesto jest na odwrot . Zreszta 90 % i kobiet mezczyzn jest bardziej niesmiałych od Dody . KTo mialby odwage publicznie przeklinac ? Wiekszosc ludzi miala by lek ze uznaja ich za margines , a doda nie ma lekow ona moglaby z gola dupa biegac zeby tylko byc na scenie.

Gość gbgf
to czy ktos jest smialy lub nie niezalezy od plci , ale jest lansowane w kulturze cos takiego ze kobiecie nie wolno.

"Nie myślisz sobie ze Ty po części też taka jesteś? Nie wyobrażasz sobie co ten ktoś czuje, myśli?" Przecież napisałam, że taka jestem, wiem, co ja wtedy czuję, ale wiem, co może czuć ktoś inny. Sprawa wygląda tak: nie lubię dużych grup i sama do nich nie należę, nawet jak mnie ktoś próbuje wkręcić w jakąś:P Gdy zagaduję do nieśmiałej osoby, rozkręcam ją, to ona zaraz potem ciągnie do jakieś grupki ludzi, nierzadko zostawiając za sobą dużo swądu :p Nieraz tak było :D Sorry, ale nieśmiali często mają zaniżoną samoocenę, dlatego niezbędna dla nich jest jakaś zwarta grupka, a nie towarzystwo jakieś tam osoby:P

Ja jestem nieśmiała i mnie lubią. To nie jest kwestia nieśmiałości tylko innych współwystępujących cech charakteru. Np. ktoś może być nieśmiały i wredny, fałszywy zarazem, a ktoś inny nieśmiały i miły, szczery itp.:)

"ona moglaby z gola d**a biegac" "KTo mialby odwage publicznie przeklinac ?" Ty? :D "Sorry, ale nieśmiali często mają zaniżoną samoocenę," Tu się zgodzę "dlatego niezbędna dla nich jest jakaś zwarta grupka, a nie towarzystwo jakieś tam osoby" tu się nie zgodzę ;)

Gość natalia123x
jejku! ja chyba faktycznie jestem nudna!! wlasnie zauwazylam ze moje dwie przyjaciolki czuja sie lepiej razem niz ze mna...ja ich chyba tylko doluje jak jestem z ktoras z nich...a jak jestesmy wszystkie to przewaznie ale nie zawsze jest tak ze one sie swietnie bawia a ja taka nudziara czy co!? ;( ja chyba jestem skazana na samotnosc