Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

c2arnulka777

BLAGAM POMOZCIE

Polecane posty

Zastanawiam sie nad kupnem depilatora,bo juz meczy mnie golenie maszynka codziennie;/ no ale od zawsze mialam na nogach kropki i boje sie ze po depilatorze bd jeszcze gorzej.. kupilam sobie krem po depilacji na podraznienia jak myslicie pomorze ? No i czy solarium moze miec negatywny wplyw na te krostki? Nie mam pojecia jak sie ich pozbyc;(

Hej Powiem coś na swoim przykładzie jeśli chodzi o depilacje depilatorem. Gdy miałam 21 lat kupiłam sobie te cudeńko uzywałam przez rok zaciskając z bólu zęby podczas depilowania. Po roku przestały rosnąć mi włosy gdzie niegdzie i zaczeły pojawiać sie pęcherze z płynem w środku jak drapałam się strzelały jak bąbelki. Po pęknięciach wychodziły mi włosy po 2-3 cm zgłosiłam się do lekarza, a ten skierowal mnie do dermatologa, okazało się ze długie stosowanie depilatora powoduje upośledzenie cebulki włosa co powoduje wrastanie się włosa we wnątrz ciała a nie na zewnątrz. Bardzo długo zajęło mi leczenie tego i każdej osobie powiem NIE STOSOWAĆ DEPILATORÓW, Pani doktor powiedziała że jeden błąd robią produkują ten sprzęt nie informują klijenta o skutkach ubocznych, no ale decyzja należy do ciebie

Gość Lejii
ja też tak miałam!! ostatnio zrobił mi sie wielki bąbel- pryszcz na łydce!!! tragedia, i w dodatku jak boli, a pare dni wcześniej depilowałam nogi depilatorem ;/

Gość Lejii
jak wycisłam tego bąbla to wyszedł czarny długi włos;/

Gość kassall
Ja też używam depilatora i tez mam prblem z wrastającymi włoskami, robie czesto pilling i używam kremu przeciw wrastaniu włosków i jest troche lepiej