Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bulimiczka85858585

zdrowsze wymioty czy przeczyszczanie??

Polecane posty

Gość bulimiczka85858585

od kilkunastu lat jestem bulimiczka. Przeczyszczalam sie pol mojego zycia, myslac ze moj oragnizm ktory nawet przy zatruciu wymiotowac nie lubi, nie chce i nie umie. Az do pewnego razy, gdy cos mi zaszkodzilo, a wlasciwie ilosc jedzenia przy kolejnym napadzie obzarstwa, w kazdym razie sprowokowalam wymioty. I od kilku tygodni poszly precz wszystkie tabletki na przeczyszczenie, ktorych dziennie lykalam kilka opakowan. Za to zaczely sie wymioty, ale przynajmniej kalorii mi nie przybywa. I moze to glupie - ale od tego czasu polubilam moja bulimie. Moge sie nazrec a przynajmniej nie utyje. A od dziecka borykam sie z duza nadwaga. I nie jest to zadna prowokacja, ja naprawde zmienilam 'kategorie' bulimii. I tak sobie mysle ze chyba wymioty sa zdrowsze- w koncu nie rozwalaja calego organizmu, zwlaszcza ze nie robie tego codziennie. I najwazniejsze ze kiedy mam napad i zwymiotuje to nie utyje. Co o tym sadzicie??? Ale powaznie prosze o wypowiedz inne dziewczyny z tym problemem, a wlasciwie choroba, pozdro M85

Gość malarada
czesc, przeczytalam Twojego posta i chwile sie zastanawialam czy odpisywac. Nie naleze do osob z tym problemem, ale moge Cie zapewnic, ze wymioty nie sa zadna opcja \'zdrowsza\' !!! ( ani lykanie opakowan tabletek na przeczyszczenie w zadnym razie rowniez) Wymioty jak wiadomo sa zwracaniem tresci zoladka (pokarmow) lacznie z sokami zoladkowymi, ktorych sklad to glownie silny kwas solny. NIestety dzialanie tego kwasu nie pozostaje bez znaczenia na tkanki miekkie przelyku oraz dla szkliwa zebow, jesli rozważymy czeste wymioty, zagrozenie powiklanimi wzrasta. Powie CI to kazdy gastroenterolog. Takze to tak w temacie \'\'nie rozwalanie organizmu\'\' Mozesz jak to sie popularnie mowi olac co napisze, ale uwazam, ze powinnas poszukac profesjonalnej pomocy, wybory przed ktorymi stajesz sa drastyczne i mysle ze nigdy nie powinno do tego dojsc. Sa ludzie i instytucje ktore zajmuja sie takimi chorobami, warto do nich isc, szkoda zycia na spedznie go nad muszla! Pozdrawiam