Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

czy okolice intymne moge posmarowac mascia na opryszczke na twarzy?

Polecane posty

powyskakiwalo mi kilka chrostek w tych okolicach,takie z ropa w srodku.moge jes posmarowac taka mascia jak na opryszczke na twarzy?bo nie moge teraz pojsc do lekarza i chce sobie jakos ulzyc

Gość po pierwsze to nie jest maść
do stosowania w tych miejscach:O po drugie jak dostałaś syfa, to idź do ginekologa, dziecko, bo to może być wirus hpv, posmarujesz się maścią a za kilka czy kilkanaście lat dostaniesz raka:O Czy naprawdę tak trudno jest ruszyć mózgiem?:O

Gość po pierwsze to nie jest maść
zresztą maść nic ci nie pomoże, bo ona działa (i to kiepsko...) na konkretny szczep wirusa opryszczki hsv, nie na wszystkie, i na nic poza tym. Możesz tylko dostać uczulenia, albo podrażnić sobie śluzówkę, a wtedy ta infekcja, którą masz skutecznie się rozniesie.

po pierwsze nie dziecko.a po drugie to grzecznie zapytalam.nie mam innej masci oprocz takich dlatego spytalam.i to nie syf ani nie wirus hpv

Gość jasne ze mozesz nie słuchaj
tej kretynki. kup avtivir lub hascovir - mi bez problemu pomaga. im szybciej posmarujesz tym lepiej, mi juz na 2 dzien pomogło. ale lepiej idz jeszcze po recepte na heviran bo sama masc moze nie wystarczyc.

Gość jasne ze mozesz nie słuchaj
ale czy jestes pewna czy to opryszczka?? piecze cie to, swędzi? ps od opryszczki raka sie nie dostaje, ona tylko zwieksza ryzyko, wiec doucz sie ty matole!

Gość maścią na opryszczkę nie ale
kup sobie Clotrimazolum- nie wiem jak się to pisze :p

Gość girl_gilr
tak, kup Clotrimazolum jest bez recepty. Mnie sie wydaje ze lepiej tym niz kremem na opryszczke (?) I kup wapno musujace - dziala odczulajaco, moze to jakies uczulenie na mydlo do higieny intymnej. pozdrawiam

Gość naprawdę zamiast iść
do lekarza z jakąś poważną (bo to jest POWAŻNA) infekcją, która daje takie rezultaty stosujecie na własną rękę jakieś maści?:O Clotrimazol jest na grzybicę. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że stosowanie środków na grzybicę ułatwia rozwój bakterii oraz wirusów. Tak samo jak stosowanie antybiotyków ułatwia rozwój grzybicy. Moze zabrzmi to chamsko, ale słuchaj dalej rad anonimowych "pomocniczek" z forum, gdzie największą popularnością cieszy się wątek o grzybicy pochwy:O Zaścianek. I jeszcze twoerdzą, ze tego się NIE da wyleczyć. Ano nie da. Bo jak ktoś przez pół roku będzie sobie w cipie paprał Clotrimazolem, innymi badziewiami, maściami, jak niektórzy sobie smarują cipę kremem czy balsamem (:O:O:O:O) to trudno się dziwić. Poza tym skąd wiesz, ze to nie hpv? Jest kilkadziesiąt szczepów. A co to jest może określić tylko lekarz i to nie po oględzinach tylko po dokładnym badaniu laboratoryjnym. PS. Mój mąż jest ginekologiem, zdziwiłabyś się, ile przychodzi młodych kobiet w takim stanie, że da się im tylko coś wyciąć:O Niby młode, zadbane, wydepilowane i umalowane, ale jednak ze świadomością jakiejkolwiek higieny w naszym kraju jest krucho. Nie dziw się, że tak reaguje na równie głupie posty i odpowiedzi, ale załamuje mnie to, ze najczęściej na takie tematy wypowiadają się osoby, które nie mają o tym bladego pojęcia.

Gość tintyrintinka20
kup sobie saszetki tamtum rosa do irygacji... (2 złote) powinno w jakims stopniu pomoc , ale lepiej idz do lekarza... nie smaruj niczym! ph twarzy rozni sie od ph twojej myszki pozdrawiam!

Gość EMULSJĄ TEŻ