Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość realistaa

SOLARIUM I PLAMY. DZIEWUCHY POMÓŻCIE

Polecane posty

Gość realistaa

Postanowilem co jakis czas chodzic na solarium, ale nie bylem na nim od lat, a kiedys i tak opalalem sie bardzo malo. Tym razem chyba przegiąlem, kupilem karnet i chodzilem przez miesiąc, dwa razy w tygodniu po 12-14 minut, opalenizna jest ladna i itd. ale na policzku zrobila mi sie biala plama, takie jasne przebarwienie, niechce sie opalic to miejsce i wyglada troche brzydko, jakby "starte" czy cos. Myslalem ze jak bede opalal sie dalej to to wyrownam, i....wyskoczyla druga na drugim policzku. Czy to zejdzie kiedys czy to juz amen ?

Gość realistaa
a ze mnie taki gej ze mam ochote na twoją cipke w tej chwili. O

Tez mialam takie plamki tyle tylko ze wyskoczyly mi na ramieniu. Dermatolog stwierdzil, ze to grzybica. Zrezugnuj z solarium i idz do lekarza po jakies masci.

Gość realistaa
ale ja poszedlem sie opalic bo mialem bardzo bladą skóre. Nie zeby sie podobac czy cos, po prostu zeby nie być takim bladziakiem. Geje chyba chodzą regularnie a ja juz wiecej nie pojde napewno

Gość realistaa
nażarlem sie do opalania czegos co nazywa sie solarin i dzieki temu skóra jest bardzo brązowa a nie czerwona, ale wole juz byc blady jak kiedys tylko tej plamy nie miec parszywej.

może stosowałeś coś na twarz w czasie tego chodzenia na solarium (jakieś kosmetyki).. przy solarinie powinno się dobrze opalać, antytabsów raczej nie bierzesz więc fotouczulenie przez nie można wykluczyć ;) ja takie jaśniejsze plamki miałam na łopatkach i nad pośladkami - gdzie ciało styka się z szybą łóżka - na twarzy to coś poważniejszego musi być.. a leków jakichś nie brałeś? i to się od poaczątku w ogóle nie opalało?

Kup jakąś maść w aptece. Ja też mam takie plamy - na plecach mam jedną, na ręce dwie :O I mi pomogła parafina ciekła i maść witamionowa. Pamiętaj- nawilżaj skórę po opalaniu ! :)

Gość realistaa
stosowalem leki podczas opalania, żarlem antybiotyk bo bolalo mnie gardlo a mialem egzaminy i nie moglem pozwolic sobie na leżeniu w łozku, no to teraz mam...

Gość Polska jest jednym z krajów
w którym ludzie chorują bardzo często na raka skóry. A to właśnie przez taką ciemnotę jak opalanie się na solarium. Człowieku, co z tego że jesteś blady. Lepiej wyjść na parę min na spacerek w dzień (teraz bedzie coraz więcej słońca) niż leżeć pod szztuczną lampą. Poza tym zgadzam się- opalenizna solaryjna dawno wyszła już z mody:(

Gość SamSzef
wiem ze jest taka choroba, nie pamietam nazwy, ktora objawia sie tym ze przy kazdym kontakcie ze sloncwem lub promieniami z lamp z solarium, w roznych miejscach wyskakuja biale plamy - wieksze lub mniejsze. Kolezanka cierpiala na podobna chorobe, wiem ze bedac chorym kategorycznie nalezy unikac opalania zwlaszcza w solarium, oczywiscie nalezy zglosic sie z tym do lekarza, niestety nie pamietam nazwy tej choroby...