Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilka 21

Protest kobiet w Walbrzychu - z taka cholota trzeba ostro

Polecane posty

Gość Emilka 21

Jak mozna sie nieprawnie wprowadzic do jakiegos mieszkania, zaciazyc i domagac sie niewiadomo czego. To niczyja wina, ze jakas glupia baba jest w ciazy z 5 dzieckiem, bo nie umie sie zabezpieczyc. Co za ciemnota!

Gość Emilka 21
Jakies glupie kobiety zajely bezprawnie mieszkania, a teraz protestuje przeciwko odebraniu ich, gdyz sa w ciazy

Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś było coś takiego, że ciężarnych, kalekich itp nie można wywalić nawet ze swojego mieszkania :( Niektórzy bali się wynajmować. Niestety trzeba unikać młody panienek i zatrudniając i przyjmując do siebie.

Gość Dorotka z Zielonej Dolinki
niektórzy myślą, że jak mają stado dzieciaków, to już im się wszystko należy, są nie do ruszenia i mogą robić co chcą.

Gość Dorotka z Zielonej Dolinki
dokładnie, Rosalinda ;)

Gość Kokilka87
zabic kurwy razem z bahorami. na mydlo ich!!

Gość dobrze robią
hihi

Gość czytam i oczom nie wierzę
KOBIETY KOBIETOM tak życzą? Nie ważne czemu taki los je spotkał. Nie zajęły niczyich mieszkań. To były pustostany i płaciły za tę wodę i światło. Wyrzucono je stamtąd tylko dlatego, że to nie urząd dał im te lokale, tylko same je zajęły bo stały od lat puste. Widać mają nadal takie pozostać, bo nikomu nie chce się ich wyremontować. Jedyne co mnie dziwi, to gdzie są tatusiowie tych dzieci. Bo wygląda na to, że same sobie te dzieci narobiły a teraz jeszcze czegoś tam chcą... WSTYD MI ZA WAS. Zamiast bronić się nawzajem, to jedziecie na nie, tak jak wasi faceci. Facetom bym sie nie dziwiła, bo oni chcą tylko przyjemności. Ale wam się dziwię, bo to wy z tymi dziećmi zostajecie...

Cóż.. mieszkania nie były ich. To ja musze wykładać setki tysięcy, żeby mieć dom a one tak po prostu wchodzą i mają ? Bez przesady. Nie ma nic za darmo. Niektórzy nigdy nie będą mieć dzieci bo nie stać ich na mieszkania.

zgadzam się - ludzie płacą grube pieniądze, żeby mieć mieszkanie, nie rozumiem czemu inni mają mieć za darmo - równi i równiejsi? I to tylko dlatego, że ktoś ma stado dzieci? No sorrryyy.... Poza tym chwilunia - miały NAPRAWDĘ dużo czasu na znalezienie sobie miejsca, to nie było tak, że się wprowadziły i na drugi dzień im odłączono media. Ale spoko najłatwiej nic nie robić (poza kolejnymi dziećmi :-/) i jeszcze mieć pretensje. Żenada.

Ja tym kobietom źle nie życzę. Inna sprawa że fakty są takie - nie ich mieszkania, więc o co chodzi? Mam im współczuć, bo chciały mieszkać za darmo ale ktoś im tą możliwość odebrał? Chyba powinny się z tym liczyć. I kolejny fakt - jak mnie nie stać nawet na własny kąt, to nie produkuję kolejnego dziecka i nie domagam się żeby społeczeństwo nade mną użalało - proste. A tak to ja też mogę - rzucić wszystko w pizdu, machnąć z 3-4 dzieci i zrobić protest bo sama nie mogę ich utrzymać.. A ojcowie są - widziałam chyba wczoraj czy przedwczoraj w tv. Ale po co oni mają strajkować, skoro to nikogo za serce nie chwyci? Druga sprawa - tutaj jestem radykalna - za głodówkę w ciąży powinno się tym babom walnąć jakąś karę za stworzenie zagrożenia zdrowia i życia ich nienarodzonych dzieci. Trzeba naprawdę mieć nie po kolei żeby robić coś takiego.. Do "czytam i oczom..." --> Napisałaś "Facetom bym sie nie dziwiła, bo oni chcą tylko przyjemności. Ale wam się dziwię, bo to wy z tymi dziećmi zostajecie...". Współczuję doświadczeń życiowych - widocznie na tragicznych facetów trafiasz, co nie znaczy że "nasi" tez tacy są.

bo za duzo sie w polsce \" koci\" tych bahorów. a jeszcze mieszkania , ktore trzeba oddac w ramach reprywatyzacji one śmia zajmowac. ma byc nas coraz mniej by miejsce nowym i madrzejszym zrobic. a nas moze byc tylko tyle by bylo komu zapierdalac.

Gość czytam i oczom nie wierzę
do----------------- sarkastyczna cyniczka zdanie dotyczyło tamtych facetów, jako, że ich w tv nie widziałam. Widać machnęli te dzieci i na tym ich rola się skończyła. Jeśli zaś chodzi o mnie, to miałam tylko jedno dziecko, na mieszkanie czekałam 30 lat, więc nie wyciągaj takich wniosków, bo to nieładnie. O siebie się nie martwię, bo nie mam po co. Mnie jest ok, martwi mnie natomiast podejście dzisiejszych młodych kobiet do sytuacji innych kobiet. W kazdym mieście czy tego chcesz czy nie jest biedota, która prędzej czy później mieszkania socjalne dostaje. Bez względu na to ile setek tysięcy ty wydasz na swoje, bo biedotą jak rozumiem, nie jesteś

Gość Antoni Gurgała Furgała
róhajom sie po kontach i tak majom.

Gość geeerta
może i te laski są zdesperowane ale trzeba mieć trociny w głowie zeby urzadzać strajkGŁODOWY będąc w ciąży. już tam ileś pomdlało i odwiezli je do szpitali odwodnione i osłabione. szkodzą TYLKO własnym dzieciom