Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i nie wiem nic

chciałabym zajść w ciążę ale powstrzymuje mnie myśl o bliźniakach

Polecane posty

Gość no i nie wiem nic

w mojej rodzinie i w rodzinie męża są bliznięta strasznie chciałabym miec tez dziecko, ale JEDNO najpierw, a nie od razu dwoje. chcialabym się skupic całkiem na jednym, poswięcac mu miłosc, czas, uwagę, ale jak pomyslę, że mogłyby byc blizniaki to odechciewa mi się wszystkiego :( jak myslicie, czy w takiej sytuacji lepsza będzie adopcja?

Gość kręta droga
Wisz u mnie i u mojego partnera taze występuja bliznięta tzn on ma brata blizniaka,a u mnie od strony Mamy babcia miala brata blizniaka czy ja tez moge miec bliznieta czy to nie powiedziane jest?

Przepraszam Cię bardzo,ale to co piszesz jest bardzo niedojrzałe i głupiutkie!!!Jak można rezygnować z ciąży tylko z obawy,że wystąpi blizniacza?!To Ty wolisz chować nieswoje dziecko mogąc mieć własne??? Co by powiedziały na to kobiety,które od lat próbują zajść w ciąze i wykonuja mnóstwo stresujących badań,żeby wkońcu im się udało. Myślę,że będzie im bardzo przykro jak przeczytaja to co napisałaś! Pozdrawiam i mam nadzieję,że szybko zmienisz tok myślenia w tej kwesii!

Gość najlepiej bedzie
jak jeszcze pobawisz sie lalkami, a o ciązy pomysl jak dorosniesz:)

Gość no i nie wiem nic
to wasze komentarze są niedojrzałe adoptowane dziecko nie byłoby "cudze" - byłoby moje, byłoby kochane, prawdziwą, głęboką miłością kręta droga wydaje mi się, ze to mozliwe a co do lalek - daruj sobie, to nie jest dyskusja na poziomie - mam 32 lata i dobrze wiem, czego chcę

Gość a ja mam i jestem dumna z tego

Gość najlepiej bedzie
baba po 30 i zaklada taki żenujący topik jak nastolatka

Gość najlepiej bedzie
my niekrytykujemy adopcji, Ty lepiej sie martw bys miala zdrowe dzieci

Gość a ja mam i jestem dumna z tego
co widzisz zlego w bliznietach??? Jak mozna powiedziec :jedno tak dwoje juz nie. Niedojzalas do macierzynstwa.....

Gość najlepiej bedzie
niektore kobiety wlasnie wola miec dwoje dzieci za jednym zamachem

Gość to tak jakby powiedziec
chcialabym zajsc w ciaze ale powstrzymje mnie ze bedzie dziwczynka albo chlopiec albo rude albo ......... zenada:O

Gość najlepiej bedzie
poprostu ta kobieta nie nadaje sie jeszcze na matke pomimo tych rzekomych 32 lat

Gość no i nie wiem nic
wiecie co, poziom dyskusji obniża się tak, z enie chce mi się schylac - skoro nie macie ochoty rozmawiac normalnie to faktycznie lepiej skonczyc żegnam

Gość no to jedno oddasz
:D w czym problem ,ktos zaadoptuje i git.

Nie ma co się denerwować!Niewątpię,że potrafisz adopcyjnemu dziecku dać wszystkiego co najlepsze i obdarzyć miłością ale to niejest to samo...jak urodzisz dziecko zrozumiesz...będzie z Twojej krwii kości,będzie do Ciebie podobne...mogłabym długo wymieniać. Gdybym niemogła mieć dzieci napewno zaadoptowałabym jakieś maleństwo! Zakładając topik i pytasz o zdanie innych musisz brać pod uwagę i być przygotowana na to,że ktoś ma inne zdanie a to,ze często na kafe siedzą "nieprzyjażni ludzie"to zlekceważ. Pozdrawiam!

Gość szok po prostu
jakto chcesz adoptowac dziecko mogąc miec własne? przeciez mozesz urodzic bliznięta i jedno oddac do adopcji;P napewno znajdzie rodzine w ktorej bedzie sie czulo jak we wlasnej i bedzie bardzo kochane! skoro nie chcesz miec dwójki. Jestes niedojrzala

Gość no i nie wiem nic
a co za roznica czy będzie podobne wizualnie czy nie? :O własne dziecko tez moze nie byc podobne w ogole do rodzicow tu o jakąs więź chodzi - a myslę ze łatwiej się skupic na nawiązywaniu tej wiezi z jednym dzieckiem

Gość szok po prostu
widzisz juz samo to ze nie tolerujesz zdania odmiennego niz twoje i krytykujesz poglądy innych swiadczy o tym jaka jestes dziecinna osobą

Gość no to jedno oddasz
oj,przesadzasz.Jedno dziecko.taka leniwa jestes czy co? Uwazasz ze nie mozna nawiazac wiezi z 2 dzieci?? szkoda mi ciebie.

Gość najlepiej bedzie
jak skonczy sie ta badziewna dyskusja,a tak nawiasem mowiac podobno blizniak nie urodzi blizniaka

Gość szok po prostu
nie zdajesz sobie sprawy ile szczescia moze przyniesc podwójne rodzicielstwo a juz wysnuwasz jakies wnioski i z góry obstajesz przy poglądzie ze jedno dzicko mozna lepiej kochac niz dwoje naraz

Gość najlepiej bedzie
a pomysl sobie ze moze Twoje dziecko chcialoby miec rodzenstwo

Gość dlaczego sądzisz
że tak od razu hop będziesz miała bliźnięta ? myślisz ze to aż tak częste ? pytasz na forum zamiast porozmawiac o tym z ginem, zakłałdasz że my wiemy lepiej od lekarza jekie są szanse ciąży mnogiej u Ciebie ? równie dobrze mozesz urodzic jedynaka czy jedynaczkę lub nie miec dzieci wcale...a inna kobietka, która hormonalnie leczy sie z bezpłodności byc Mamą trojaczków

Gość no to jedno oddasz
tylko musisz wybrac ktore :)

Gość Ona31...
Ja tam bym sie nie obrazila na dwojke za jednym zamachem, tym bardziej ze mam 31 lat, wiec zegar tyka... :-) Ale niestety u mnie w rodzinie nikt nie mial i nie ma blizniakow, wiec szanse chyba marne :-( A Ty zrob jak chcesz, :-) To Twoje zycie i Twoj wybor - obys tylko kiedys nie zalowala, ze nie masz swojego. Ja predzej bym adoptowala, gdybym wogole sie bala urodzic, a nie dlatego ze byc moze beda blizniaki. Pozdrawiam 🌻

Gość dlaczego sądzisz
poza tym bliźnięta gdy są starsze zajmują się sobą nawzajem, nawiazują bardzo silne relacje i "nigdy nie czują się samotne"

współczuję twojemu ewentualnemu dziecku! Co ty mu wpoisz? Jakie wartości? Jakie prawdy o życiu? Że nie można kochać dwojga własnych dzieci? No - pogratulować! PS. Nie wierzę w twoje 32 lata!

Gość dlaczego sądzisz
dziwne, ja boję się by miec dziecko ZDROWE a nie tego czy urodzi się chłopiec, dziewczynka czy bliźnięta