Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sałatka pieczarkowa

Najlepszy wiek na zajscie w ciąze ???????????

Polecane posty

Gość super podszyw
:D

Gość mamuska 23
podszyw jak podszyw :-( ale tylko te 6 potencjalnych babc znam, bo to tez moje babcie :-(

Myślę , że kiedy ma się ustabilizowaną sytuację, skończone studia, pracę etc... 27-32 to według mnie dobry wiek.

Gość Tom30
JEstem facetem, ale chyba nie chiałbym być ojcem dziecka, którego marka ma 20 lat- niedojrzała jeszcze- myślę, że minimum 25 do maks 30

Gość magolia1986
ja tam mam 22 lata narazie chce cieszyc sie seksem i zyciem swoim mysle ze dziecko jest miec najlpeij tak ok 30 28 ,27 lat .wczesniej to czlowiek chce sie wyszales i dobrze bawic a potem dopiero mysli o dzieciach .po drugie zeby miec dziecko trzeba miec meza wiec najlpiej po wyjasciu za maz starac sie o dzidziusia .nie tepie mlodych matek ale w zycu nie chcialambym urodzic wieku 19 lat albo 20/poprostu uwazam ze to za wczesnie na macierzynstwo a wpadka nie napawa mnie optymizmem ,wiec wole miec dzici pozniej .

Niestety obawiem się że nie ma wyboru:( To obecnie może być tylko wiek XXI ;)

Gość fiziak150
każda z nas niech ma dziecko wtedy, gdy uzna to za słuszne:) nie ma czegoś takiego jak uniwersalny wiek dla każdej kobiety oczywiście, że z biologicznego punktu widzenia najlepszy jest przedział między 19 a 24 rokiem życia, ale co z tego? czy wiek biologiczny równa się dojrzałości psychicznej??? nie sadzę:O moja mama urodziła mnie jak miała 21 lat, brata 23 a ja jak sobie przypomnę siebie z tamtego okresu, to absolutnie nie myślałam wtedy o dzieciach! studiowałam, bawiłam się, potem przyszedł czas na pracę i w pierwszą ciążę zaszłam dopiero w wieku 29 lat choć i tak nie czułam się nadal gotwa bardziej chciałam dziecka z racji wieku, bo obawiałam się, że odkładanie tego w nieskonczoność może się dla mnie tak skończyć, że w końcu nigdy dzieci mieć nie będę:( widocznie tak mam:O o dziwo zaszłam w ciążę od razu w pierwszym cyklu starań:) jestem przeszczęśliwa, że będziemy mieć to dziecko (za 3 tygodnie mam termin porodu) i przez te 9 miesięcy naprawdę dojrzałam do macierzyństwa:) nie mogę się doczekać kiedy zobaczę mojego synka i będę mogła się nim opiekować jak też wychowywać go:) jak widać u mnie przygotowanie do świadomego macierzyństwa trwało zdecydowanie dłużej z czego bardzo się cieszę, bo nasze dziecko nie jest przypadkiem tylko wyczekane, wymarzone, zaplanowane:) ma sami (z mężem) też zdążyliśmy się poznać i dotrzeć przez te lata razem (prawie 8 lat):) i chyba najlepiej by każde dziecko było takim wyczekanym szczęściem swoich rodziców bez względu na ich wiek;)

Gość 30 lat

Gość doświadczona mama
Pierwsze dziecko urodziłam gdy miałam 22 lata a drugie 28 i powiem wam szczerze że było mi bardziej cieżko przy drugim dziecku, zarówno gorzej znosi sie ciążę, poród też jest bardziej męczący, a codzienne obowiązki przy dziecku też są wyczerpujące, człowiek nie ma już tyle wigoru i zapału.Według mnie najlepszy czas na dzieci to 21-25 lat

Gość ty chyba musisz być już bardzo
"stara psychicznie" skoro w wieku 28 lat tak już na nic nie masz siły:O bez przesady:O

Gość Urodziłam
w wieku 28 lat. Ciążę znosiłam rewelacyjnie. Rodziłam ok. 25minut. To chyba zależy od kobiety nie od wieku.

Gość lalalala2020
ja mam 20 lat i miesiac temu urodziłam ,nie jest źle.Za 10 lat moja córa będzie już duża a ja jeszcze będę młoda :) więc jak dla mnie to 20-25 lat .

Gość dla roznych kobiet
moze byc to rozny wiek. Zalezy od sytuacji, charakteru, mozliwosci finansowych, gotowosci psychicznej, od tego,czy sie ma wlasciwego partnera itd. Dla jednej to 18, dla drugiej 35 .Medycznie niby 19-25, ale te dane obowiazuja od wielu lat, a tymczasem kobiety coraz dluzej zachowuja biologiczną mlodosc. W kazdym razie sprawa indywidualna.

Gość lalalala2020
Sama nie wiem jaki wiek - mnie też się wydawało że nie mam instynktu macierzyńskiego ,ale dopóki nie urodzisz to nie będziesz go miała.Ja przed porodem mówiłam że jak będę chciała gdzieś wyjść to dziecko zostawię z nianią np. a w tym momęcie NIGDY bym się na to nie zgodziła. Instynkt macierzyński przychodzi po porodzie :)

Gość Vincenzo
ja mam 20 lat i miesiac temu urodziłam ,nie jest źle.Za 10 lat moja córa będzie już duża a ja jeszcze będę młoda więc jak dla mnie to 20-25 lat . Wow, co za dojrzale rozumowanie. Tylko pogratulowac. Lepiej napisz 20latko jak bys sobie sama z dzieckiem poradzila, gdyby zabraklo tatusia...Polecialabys pewnie do rodzicow...

Gość lalalala2020
Vincenzo - tatuś nic przy dziecku nie robi ,bo pracuje i większość czasu go nie ma w domu.A jak już wróci to mówi że nie ma siły... Tak więc radzę sobie sama i nie narzekam.

Gość mysleze jakby popytac
to kazda kobieta powie,ze najepszy jest wiek, w jakim ONA zaszla w ciazę. Bo kazda kobieta jest szczesliwa, jak urodzi, uwaza swoje dziecko za najlpesze na swiecie, wiec i moment w jakim zaszla. Przetestujcie - czy ktos uwaza,ze urodzil za wczesnie lub za pozno? Ja pierwsza: urodzilam pozno i DLA MNIE byl to najlpszy moment

Gość lalalala2020
mysleze jakby popytac - racja , ja kiedyś uważałam że 20 lat to za wcześnie na dziecko ,teraz się cieszę i jestem szczęśliwa że mam już dzidzie :)

Gość nikt nie pomoże
30 lat . Idealny wiek. Po co wczesniej? chyba ze sie nie ma zadnych zainteresowań

Gość Po co wogóle
zakladać takie durnowate tematy. niech każda zachodzi kiedy chce i kiedy jest przygotowana. Zakladają je chyba gówniary, które chcą się usprawiedliwić ze zaszly w ciąże albo zazdrosza albo mają kompleksy. Jak kobiety chcą to niech zachodzą w wieku 30 albo i 40 lat co Wam do tego, jak same chcecie mieć dziecko w wieku 20 lat to proszę ale po co tyle o tym gadac na okraglo?????????

Gość kasiula86
Ja mam 22lata i swiadomie planujemy dziecko.To indywidualna sprawa

kasiula 86 ja tez amm na imie kasia i tez amm 22 lata i jestem w 20 tygodniu ciazy:-) w grudniu urodzi mi sie sliczny synek:-) jestem mezatka i nie zaluje zadnych decyzji,mimo iz wiele osob mowi ze mogla poczekac,jak ze swoim narzeczonym bylam 5 lat wiec uwazam ze nie ma co czekac a dzidziusia chcielismy od razu:-) cos zrodzonego z naszej milosci tsaki maly skarb dla ktorego chce sie zyc

Gość kasiula86
No i bardzo dobrze!!!Swoja droga- w koncu ktos z mojego rocznika.Bo albo starsze albo potem dluuuga przepaszc i dopiero malolaty z wpadkami.Jakie mialas objawy.Jak to u ciebie wygladalo?

Gość kasiula86
Jakby co zapraszam na moj topik-oczekujace na dziecko i braku @

Gość widzę że srednia wieku
22-24 lata, ciekawe, dodajcie może jeszcze miasta. Ja zaszłam tak jak chciałam, czyli około 30-tki i jest ok. Dodam, że mieszkam w Warszawie i tutaj średnia wieku cięzarnych to 30-32 lata, w przychodnie często spotykam kobiety nawet dość po 30-tce i wyglądają na bardzo szczęsliwe.

Gość kasiula86
Ja jestem z Poznania

Gość inka28
" podsumowując wiele innych topików to idalny wiek to - po studiach, - z super karierą zawodową, super stanowiskiem - bardzo bardzo dobrze płatnym - z mężem na jeszcze lepszym stanowisku - z pięknym domem z ogrodem - jak zwiedzisz cały świat, najlepiej kilka razy..."" Spełniam wszystko - oprócz ostatniego punktu (ale za to punkt pierwszy podwójnie i solidnie), podróże zagraniczne mnie nie pociagają i nie planuję ich w nadmiarze, ten czas poświęcam na turystykę górską . Czyli według was jestem już w odpowiednim okresie na poczęcie dziecka. A ja jednak jeszcze poczekam. Może z rok. Myślę, że 30-tka to najlepszy wiek na dziecko.

Gość ja polecam jednal
21-25 lat tak ci powie lekarz, do 21 roku zycia rozwija sie uklad rozrodczy kobiety i dorasta dojrzewa, wie po 21 22 roku zycia juz sie zaleca, i do 25go 26 roku zycia, wtedykobieta jest idealnie przygotowana do porodu wg rozwoju jej organizmu, a co do 10 lat roznie bywa, moze to i dobry wiek ale czasem jest za pozno pozdr

Gość doreczka81
ja mam 27 lat, pierwsze dziecko urodziłam w wieku 24 lat, ciąże znosiłam strasznie, myślałam , że nie dożyje rozwiążania, miałam problemy z kręgosłupem, obecnie jestem na finiszu drugiej ciąży, którą znoszę rewelacyjne, żadnych dolegliowści, super samopoczucie, to tak odnośnie postów, że im starsza mama tym gorzej znosi ciążę, ja się całkowicie z tym nie zgadzam, nie ma żadnej reguły, każda ciąża jest inna nawet u tej samej kobiety, najważniejsze jest, aby kobieta dojrzała psychicznie do decyzji o dziecku