Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfhsbknf

TABLETKI ANTY..

Polecane posty

Gość sfhsbknf

witam :) jestem jeszcze dziewicą ale zastanawiamy sie z partnerem nad sexem a wiec mam kilka pytan :) czy to nie głupie że chciałabm brac tabletki juz przy 1 razie ? po jakim czasie jest zapewniona skutecznosc ? czy to prawda ze do 18 roku zycia ginekolog nie chce wypisywać na nie recept ? Ktora z Was przytyła ? moze niektóre pyt. wydaja sie dla Was glupie ale nie mam doswiadczenia wiec prosze o pomoc :) z gory dziekuje. Pozdrawiam

Gość ****dddd
czy to nie głupie że chciałabm brac tabletki juz przy 1 razie ? - nie, to bardzo odpowiedzialne. oby wiecej takich kobietek! po jakim czasie jest zapewniona skutecznosc ? - w zasadzie po pierwszej tabletce, ale warto odczekac kilka dni, bo to twoje pierwsze opakowanie. niech organizm sie przyzwyczai czy to prawda ze do 18 roku zycia ginekolog nie chce wypisywać na nie recept ? - nieprawda. a jesli juz.. znajdz takiego ktory wypisze Ktora z Was przytyła ? - ja raczej nie. ruszaj sie, dobrze odzywaj i bedzie ok!

ja czekałam prawie miesiąc (tak dla pewności)a przytyłam bo brałam Dianę,.potem Harmonet-porażka, na koniec Cilest i jestem zadowolona,co do pierwszego razu ja dla pewności kupiłabym dodatkowo gumki.

Gość ****dddd
diana35 to nie jest srodek anty! :)

Witajcie dziewczyny! Właśnie zmieniam tabletki antykoncepcyjne, dotychczas brałam Yasminelle. Jestem teraz na wymianie studenckiej w Niemczech i poszłam do tutejszego ginekologa po receptę na Yasminelle na co on mi powiedział, że tych tabletek mi nie przepisze, ponieważ one nie są takie dobre jak je reklamują. Mówił coś, że odwadniają organizm itp. ale nie w tym rzecz. Zmieniam tabletki z Yasminelle (3 mg Drospirenon oraz 0,02 mg Ethinylestradiol) na Microgynon 21 (0,03mg Ethinylestradiol i 0,15mg Levonorgestrel). Lekarz kazał mi rozpocząć nowe tabletki od razu na następny dzień po skończonych Yasminellach. Zastanawia mnie fakt jak to jest z antykoncepcją, czy powinnam uważać w tym miesiącu i stosować dodatkowe środki antykoncepcji? A jaktam dziewczyny z wagą przy Microgynomie?

Gość ****dddd
1219ania -> wiem, bo bralam diane. to sa tabletki na tradzik, ktorych skutkiem ubocznym jest przeciwdzialanie ciazy, czyli takie 2w1. poczytaj sobie co bralas! i nie rzucaj sie tak :)

wiem że sa na trądzik m.in. po to o nie poprosiłam,a "skutetk uboczny" jest jak najbardziej wskazany jeśliu nie chce mieć się dzieci.nie rzucam sie bo czytam o lekach zanim je wezmę,ulotki są dostępne w kazdej poradni.

Gość ****dddd
wiec zgodzisz sie ze to sa tabletki na tradzik a skutek uboczny to brak ciazy. i po klopocie. pozdrawiam

Gość sfhsbknf
dziekuje serdecznie :) bardzo mi pomogłyście :)

ja biore diane. gin przepisał mi go na trądzik. Biore juz diane od 2 lat i nie mam zadnych skutkow ubocznych - moj organizm zareagowal dobrze. One niby sa na tradzik ale mozna je podciagnac jako tabletki anty- bo malo się roznia od innych anty- poza tym dawka hormonow jest spora -> gin m powiedzial. I tak: trądziku jest o wiele mniej a czaami to lux :) a w ciąży tez nie jestem choc kochaliśmy sie bez gumek..

Gość gfhfh
Czy jest 100% pewność że nie dojdzie do ciąży kiedy bierze się tabletki ? facet może kończyć we mnie bez gumki ??? Jest możliwość zajścia w ciążę kiedy facet spuszcza sie w dziewczynie tylko w gumce ????

Gość jejkuuu jejku
Ja też brałam tabletki na swój pierwszy raz, i zrobiłam to przy 7. tabletce pierwszego opakowania, w ciąży wciąż nie jestem, tabletki prawidłowo przyjmowane działają :P Biorę Harmonet, czuję się wręcz wyśmienicie, trochę schudłam, cera i włosy ładniejsze, libido hohohohoo w górę. Dobrze dopasowane tabletki to podstawa i jeśli się je prawidłowo przyjmuje, pilnuje się przy antybiotykach, biegunkach i wymiotach to ryzyko zajścia w ciążę jest mini mini minimalne ;) Po to zostały stworzone, żeby czerpać maksimum przyjemności :P

hahaha diane to nie tabletki anty :D:D:D jestescie boskie kobietki :D nie sa antykoncepcyjne, ale maja dzialanie antykoncepcyjne pozdrawiam wszystkie filozofki 🖐️

tabsy to bardzo dobry środek antykoncepcji ale niestety trzeba pamiętać o wielu skutkach ubocznych:( a mogę zapytać ile masz lat?

Gość dggdg
mam 17 lat

Gość blackcat
czy to nie głupie że chciałabm brac tabletki juz przy 1 razie ? nie, ja też przed pierwszym razem poszłam po tabsy - podeszłam do tego odpowiedzialnie :o po jakim czasie jest zapewniona skutecznosc ? na opakowaniou pisze że po 1 tabletce ale lekarka mnie przestrzegła że jeśli to pierwsze tabletki to mam poczekać tydzień lub dwa. czy to prawda ze do 18 roku zycia ginekolog nie chce wypisywać na nie recept ? nie, to bzdura Ktora z Was przytyła ? Tyje sie od jedzenia ni od tabsów :) - opinia pewnego lekarza :)