Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubeka

MOJE DZIECKO NIE CHCE JEŚĆ - CO ROBIĆ???

Polecane posty

Gość lubeka

Jak podajecie waszym kilkumiesięcznymszkrabom jedzenie - jedzą chętnit, czy krzywia się, musicie je przy tym zabawiać? i co robicie jak nie chce jeść?

Gość mamawiki
moje dziecko ma 8 mies. kazde jedzenie to koszmar!!!! mleko pije tylko raz o 7 rano 150-210 ml. nastąpnie o 9 podaję jakiś starty owoc ale wcxześniej ugotowanyt np. nektarynka, jabłko, brzoskwinia-zjada zazwyczaj, a potem jest już tylko gorzej. o 11 podchodzę z kaszką /jogurtem/ serkiem danonkiem lub klieikiem ryżowym z jakimś owocem-kilka łyzeczek zje a potem albo kategorycznie nic albo wyciągam kolejne rzeczy z szafek kuchennych aby ja zabawiać-dzięki temu zjada jeszce troszkę. o 15 zupka-gotuje zazwyczaj sama-z jedzeniem tego jest jak z kaszką o 11(a wcxzesniej zjadała jednorazowo nawet po 300 ml). o 19 kaszka/mleko z kaszką z butelki-mleka z kaszką prawie nigdy nie zjada a z kaszką jak wyżej. tak jest od kiedy skończyła 7 mies. przez miesiąc wmuszałam na siłę i zjadała prawie wszystko ale to nie jest dobra metoda. teraz od 2 tyg. karmienie wygląda tak jak opisałam. dodam,że pić też nie chce- przez cały dzień 100-150 ml a czasami wypije tylko ok. 50 ml. miesiąc temu wazyła 9kg przy wzroście 71 cm ale to było jeszcze za czasów wmusznia jedzenia a teraz waży naaaapewno mniej.nie przejmuję się już, widocznie tyle jej wystarcza. pozdrawiam wszystki mamy niejadków. MOŻE KTOŚ JESZCZE SIĘ TU DOPISZE- TO POCIESZAJACE WIEDZIEĆ ŻE NIE JEST SIĘ SAMYM W WALCE Z NIEJADKIEM :))))))

ja też mam mega niejadka :O na razie zakonczyla swój bunt ale przez tydzień jadła tylko rano ok 50 ml mleka później 30 ml owoców ze sloiczka i to by było na tyle :O zabawianie , zmuszanie , nakłanianie - o kant tyłka rozbić . teraz je juz duzo lepiej tzn tak: 7.30 - 120 do 150 ml mleka 9.00 - 30 ml sinlacu z 2 łyżeczkami owoców 12 .00 - 60 do 120 ml zupki 15 .00 - 130 ml mleka 17 .00 - 30 ml sinlacu z 2 łyzeczkami owoców 20 .00 - 120 d0 150 ml mleka no i w ciągu dnia ok 3 szt chrupek kukurydzianych ! a herbatki , soków wody pije całe mnóstwo! tylko to jedzenie a mała ma już 9 mieisęcy !! wlasnei będę robic jej morfologię ...

Gość mamawiki
Jestem szczęśliwa mo mała dzisiaj rano wypiła 240 mleka z kleikiem a o 11 180 mleka z kzszką i zjadła małego danonka! może w końcu zacznie normalnie jeść :) :) :)

Moja ma 10,5 miesiąca i na przykład wczoraj nie tknęła niczego. Ani obiadku, ani deserku. Pod wieczór zjadła 3 winogronka. Na co dzień lepiej je, takiego miała wczoraj focha :) Ale obżartuchem to ona nie jest :) Nie zmuszam, nie wciskam, nie zabawiam. Przybiera (pewnie nadrabia mleczkiem). Ładnie się dziecko rozwija, więc nie panikuję.

Gość mamawiki
Chemical- masz 100 % racji, że nie można zmuszać, ważne, że przybiera na wadze. pozdrowienia.

Gość ewinka15738
mój synek-9 mies też nie chce jeść, ma 75 cm wzrostu a waga-m7,5 kg :( ale nic nie pomaga, jak próbowałam wmusić wymiotował. dziennie pije ok 300-400 ml mleka i 2,3 łyżeczki obiadku i kilka łytżeczek owoców. wszystko miksowane-nie ma ząbków ale czytałam że można malutkie kawałki biszkopta czy chrupek podawać ale pluje tym i wymiotuje przy próbie podania ZAŁAMANA JESTEM. WYNIKI DOBRE MA,PODAJĘ HEMOFER I CEBION MULTI.