Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wrześniowa panienka

FOTOGRAF-oczekuję rad jak szukac fotografa

Polecane posty

Gość Wrześniowa panienka

Witajcie Ślub mam, co prawda w przyszłym roku, ale rozglądam się za fotografem. Na co waszym zdaniem zwracać uwagę przy wyborze fotografa? Nie interesują mnie kiczowate zdjęcia typu przygotowania, mosty, tory i oklepane warszawskie miejsca. Cena oczywiście też jest ważna. Nie dam się nabrać na jakiekolwiek zdjęcia w formie elektronicznej. Wiem ze jestem wymagająca, ale sporo widziałam zdjęć ślubnych koleżanek i mimo że ślub mam we wrześniu przyszłego roku wole już teraz rozpocząć szukanie fotografa.

Gość Fotograf cyfrowy
Masz rację, nie daj się nabrać na cyfrowe zdjęcia :-) Powiem tylko, że możesz mieć leki problem bo większośc z nas pracuje na cyfrówkach, takie czasy, poza tym jak będziesz tak marudzić, nikt sie tego nie podejmie a co to znaczy mam dość banalnych zdjęć ? Chętnie poajdę z Wami na plener na Polinezję Francuską, będziesz miała piękną bardzo oryginalna pamiątkę, tylko........ kto za to zapłaci ? Średnia cena dobrego fotgrafa w Warszawie to 3 000 ale wszyscy dobrzy maja juz zajęty przyszły rok, więc powodzenia :)

Gość Do fotografa cyfrowego
Panie fotografie lub pani fotograf!!!!!!!!. Po co mieszacie w głowach ludziom. Co dla niektórych naprawdę znalezienie dobrego zaufanego fotografa jest problemem. Bardziej nawet takiego, któremu można zaufać. Co do systemu robienia zdjęć to wielu fotografów posługuje się dwoma systemami, czyli cyfrowym i analogowym? I takie portfolio pokazują parom młodym. Przestrzegam przed fotografami szukającymi zleceń poprzez fora internetowe. To najgorsza grupa fotografów. Zresztą są fora internetowe specjalnie tworzone przez usługodawców ślubnych aby poprzez forum sprzedawać swoje usługi Co do przyszłego roku to myślimy że nie ma jeszcze problemu. Cena też jest znacznie przesadzona.

ja też mam wesele w przyszłym roku i fotografa zarezerewowałam już w styczniu! również mieliśmy ogromne wymagania, bo nie chcemy banalnych zdjęć na ławce w parku itp. dobrze Ci radzę już teraz szukać i spisywać umowę, bo potem może się okazać, że nie znajdziesz nikogo przyzwoitego. aha, jeśli nie chcesz zdjęć w formie cyfrowej to nastaw się na ogromny koszt.

Gość kompletnie w korpce
Ja trochę z innej beczki, ale może ktoś mi pomoże :( Otóż mam na własne potrzeby fajny aparat analogowy, Canona (widziałam nawet jak właśnie na jakichś np. ślubach fotografowie nim robili zdjęcia, więc nie jest to jakiś badziew :) ). I niedawno jak kupowałam film do niego to usłyszałam, że za niedługo będę mieć duży problem!! Bo Konica już przestała produkować filmy do analogówek, Fuji lada dzień też ma przestać, a Kodak ma podobno duże problemy finansowe i też sie zastanawia nad zaprzestaniem produkcji!! Do użytkowników aparatów analogowych - co mam zrobić???!! Wykupić teraz zapas filmów??? A data ważności?? A może wejdzie na rynek coś nowego?? Powiedzcie, proszę, tutejsi fotografowie, bo na pewno wiecie!!

Gość pytankoo
Katowiczanko zainteresowałaś mnie tymi kosztami zdjęć w formie cyfrowej i nie cyfrowej. Jaka jest cenowa różnica tak orientacyjnie i skąd silona bierze? Dzięki za odpowiedź, bo to i mój problem na przyszły rok.

Gość pytankoo
...się ona bierze...

do pytanko - może po prostu filmy i koszty wywołania są większe? szczerze mówiąc nie wnikałam w to;) najlepiej zapytaj samego fotografa jaka jest różnica w cenie.

Gość FachuraGda.
Różnica cenowa wychodzi nie z cen materiału a wiedzy i umiejętności fotografa. Dobry fotograf z dłuższym stażem, pomimo że sam robi zdjęcia aparatem cyfrowym zawsze powie, że ładniejsze, szlachetniejsze zdjęcia wyjdą z negatywu, ale do tego trzeba mieć umiejętności. Jednak najczęściej fotografowie ślubni rządzą się kosztami a fotografia cyfrowa znacznie je minimalizuje. Ktoś napisał, że już nie produkują negatywów? Bardzo ciekawa teoria i totalna bzdura. Owszem przestają produkować te popularne negatywy dla pospolitych pstrykaczy. Dobre profesjonalne negatywy jak najbardziej są i będą produkowane. Jest takie powiedzenie, że aparat cyfrowy rządzi fotografem a fotograf rządzi negatywem. Życzę powodzenia tym, którzy chcą fotografować aparatem cyfrowym pod światło. Takie fotografie są najładniejszymi zdjęciami i tu fotograf rządzi negatywem.

WITAM, SZUKAM CHĘTNYCH PAR NA SESJE ZDJĘCIOWĄ, CHODZI O ZDJĘCIA ŚLUBNE:) OTO PRÓBKA MOICH PRAC:) http://karolinaimilosz.carbonmade.com/ MAM KILKA POMYSŁÓW, CHCIAŁABYM POSZERZYĆ PORTFOLIO O ZDJĘCIA ŚLUBNE. SZUKAM OSÓB Z POZNANIA I OKOLIC, ZAPEWNIAM WIZAŻ DO SESJI WSPÓŁPRACA NA ZASADZIE "POZOWANIE ZA ZDJĘCIA" TO IDEALNE ROZWIĄZANIE DLA PAR KTÓRE WCZEŚNIEJ NIE ZDECYDOWAŁY SIĘ NA SESJE ŚLUBNA, LUB CHCIAŁYBY PRZEŻYĆ JA JESZCZE RAZ :) SERDECZNIE ZAPRASZAM POD NR GG: 8884527

Gość dłuuga droga
karolinaimilosz dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuga droga przed Wami

Gość miałaś zostać
ahahahahha : D to żart z tym linkiem? :"D

uzgodnijcie między innymi co ma fotografować w czasie ceremoni, po ceremoni , na sali itd bo czasem jest tak że napstrykają na odwal się jednakowych fotek , u mojej córki zdjęcia jakosciowo niby dobre ale ani razu nie przypomnieli jej przypudruj twarz , popraw włosy bo kosmyk wystaje , zięć stanął stopień niżej i napstrykali zdjęć jak jest o głowę niższy od córki , no mało szału nie dostałam