Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deiry

podwójny wynik pozytywny a może ciąży brak

Polecane posty

Gość deiry

Witam, zastanawiam sie, czy mimo dwóch pozytywnych wyników (jeden z samego rana a drugi ok godziny 15, używając testy różnych firm), jest możliwość, że jednak nie jestem w ciąży??? wiem, że testy mogą się mylić. A kreseczka, ta druga oznaczająca ciążę byla za każdym razem o połowe jaśniejsza od tej pierwszej. Prosze o jakąś odpowiedź, z góry dziekuje :)

Gość deiry
czyli jednak pogodzić się, że będzie bobasek?, zastanawiam sie czy powinnam pojść do gin i po jakim czasie jest o w stanie stwierdzić, że ejst ciążą? bo slyszałam, że za wcześnie jak pójde to nic sie nie dowiem jak to jest?

Gość zadzwoń do swojego gina
albo idź do niego i spytaj kiedy powinnaś się pojawić u niego na wizycie:) na pewno zapyta o to kiedy była ostatnia @ i na tej podstawie powie Ci kiedy powinnaś się u niego pojawić:) gratulacje:)

skoro test wyszedł pozytywnie to raczej jesteś co do wizyty u gina trudno powiedzieć jak będzie za wcześnie to ci najwyżej usg zrobi

Gość NiuniaM
Jeśli wiesz jaka jest data poczęcia dziecka, to powinnas pojawic sie u gin, okolo 10 t.c.

Popieram zdanie Agawy, że testy mogą sie \"pomylić\" raczej w drugą stronę, tzn. nie wykryc istniejącej ciąży jeśli jest zbyt wczesnie. W twoim przypadku sądzę, że raczej będzie bobasek ;) Mam nadzieję, że to dla Ciebie dobra wiadomość. A jeśli chodzi o pójście do gina to sądzę, że jeśli masz cykle w miarę regularne np. ok. 28-32 dni to najlepszym momentem na pierwszą wizytę i od razu potwierdzenie prawidłowości rozwoju ciąży jest ok. 6 tc. czyli mniej więcej 4 tyg. od dnia, w którym powinnaś dostać okres, a nie dostałaś. W 6 tyg na usg widać już echo zarodka i dlatego wówczas będziesz miała najbardziej miarodajne wiadomości. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej nic niepokojącego się nie zadzieje, np. plamienie czy bóle dołu brzucha. Gratulacje!!! :D

Gość deiry
dziekuje za odp;] dzis zrobilam badanie HCG po poludniu odbieram wyniki i ide do gin, heh babeczka w przychodni powiedziala ze skoro 2 wyszly pozyt to chyba chce potwierdzic ciaze;] hehe ale bede miala mila niespodzianke:) jeszce raz dziekuje;]