Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SayYes

Antyvirus

Polecane posty

Gość SayYes

Mam pytanko, będę wdzięczna za pomoc. Zastąpiłam antywirusa innym i pojawił się problem z korzystaniem z netu, tzn. nie otwierają się stronki, blokuje się całkowicie, przy czym po wyłączeniu antyvira net śmiga bez problemu i tak jest z drugim programem z kolei. Instalowałam Kasperskiego, potem Avasta i jest to samo. Wcześniej był Norton i chodziło bez zastrzeżeń, (wywalony, bo skończyła sie licencja). Nie wiem czy to w ustawieniach programu czy może system coś blokuje? :/ Windows Vista, Przeglądarka Internet Explorer, internet z iPlusa. Please help!!!

Gość jhkjhkkiukiu
ustawienie antyvirusa, pierwszy Ci nie blokowal bo mialas odznaczone odpowiednie opcje. Poszperaj w ustawieniach i tyle;]

Gość SayYes
a czy to nie może być związane z jakąś blokadą w viście?? bo u siebie w domu tez mam avasta i przy xpeku wszystko działa bez zarzutu :/ próbowałam z ustawieniami programu, ale może szukam nie tam gdzie trzeba... nie wiem, ale dzięki za szybki odzew :)

Gość spróbuj oberzeć
ustawienia zapory systemu Windows

Gość SayYes
Ok, więc wygląda to tak, że sprawdziłam w windowsie no i okazuje się, że pomimo odinstalowania wczesniejszego antyvirusa nadal zgłasza się jako aktywna zapora :-/ I co z tym?

Gość czyli co niedokładnie się
odinstalował?

Gość SayYes
no nie wiem, może zostało coś w rejestrze czy gdzieśtam, w kazdym razie system widzi to tak, jakby były 2 zainstalowane, więc się gryzą. Próbuję cos z tym zrobić, but I'm Blonde, więc nie wiem na ile mi to wyjdzie. Będę wdzięczna za jakąś podpowiedź

Gość musisz odinstalować tamtego
wyłącz jego usługi i będzie ok, w xp masz to w panelu sterowania - narzedzia administracyjne - usługi, odnajdujesz na liście usługi dawnego av klikasz w każdą 2 razy i dajesz na tryb uruchamiania wyłączony

Gość SayYes
Dzięki, spróbuję znaleźć to w viście

Gość SayYes
Help, gdzie jest taka opcja w W Vista??

Gość nie tylko gazety piszą
spróbuj tak kliknij w START - uruchom i wpisz: services.msc zatwierdź enterem (tak jets w xp w viście powinno być tak samo)

Gość jeśli się nie znasz
lepiej nie ruszaj usług, bo o ile Vista nie ma zabezpieczeń przed tym, możesz zatrzymać/wyłączyć usługi niezbędne do działania systemu i totalnie go sobie zablokować :( Wyjątkowo w opisanej przez Ciebie sytuacji i jeśli jesteś totalnie zielona i masz problemy z systemem, może lepiej skorzystać z fachowej pomocy i nawet zapłacić trochę, niż samej eksperymenotować i "popsuć" system . Jedyne, co wydaje mi się w miarę bezpieczne dla Ciebie: ściągnij (bo coś jednak Ci działa , jeśli tu piszesz) odpowiednie narzędzie wg tego co miałaś: http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/2005033108162039 [ http://tnij.org/norton_del ] Odłącz kabel sieciowy, odinstaluj ostatnio zainstalowane antywirusy, użyj removal tool nortona (wykonuj restarty, jesli będzie system wołać). Po odinstalowaniu tego ostatniego sprawdź czy działa interent, zainstaluj wybrany program antywirusowy i ponownie sprawdź (na domyślnych raczej nigdy same nie blokują, ale Visty nie używam i nie znam)

Gość SayYes
ok, otworzyło sie, ale nie ma Nortona na liście

Gość SayYes
no wiesz, ogólnie to tak totalnie zielona to nie jestem, ale przyznam, ze vistę znam słabo, bo w domu mam xp.

Gość jeśli się nie znasz
Nie wiem, co TY widzisz, ale u mnie Norton jest ;) Choose your product: I have a Norton product that was purchased from my Internet Service Provider (ISP) I have Norton 360 I have a Norton 2008 product I have a Norton 2007 product I have a Norton 2006 product I have a Norton 2005 or 2004 product I have a Norton 2003 product I have Norton Ghost or Norton Save & Restore I have pcAnywhere or WinFax

Gość SayYes
jeśli się nie znasz ehh, to była odpowiedź do wcześniejszego postu, że nie wyświetla się Norton na liście usług w panelu sterowania... Twojego sposobu jeszcze nie próbowałam, bo nie miałam już czasu dłużej przy tym siedzieć, więc musiałam odłożyć zabawę z laptopem na jutro. Ale dzięki za pomoc, spróbuję zrobić tak jak piszesz

Gość SayYes
Dzięki :* Już jest ok! :) Norton Removal Tool i w 0,5 minuty było po problemie. Wywalił resztę śmieci po nortonie, restart i teraz stronki śmigają, avast pięknie się aktualizuje, wszystko wróciło do normy! Dzięki wielkie za pomoc :* :* :*