Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....up....

prezerwatywa

Polecane posty

Gość ....up....

Czy kochając się z chłopakiem który ma na sobie prezerwatywę i która się nie zsunęła, nie pękła itp była dobrze założona (wszystko tak jak powinno być)jest możliwość zajścia w ciążę ? Pytam hipotetycznie... bo w końcu prezerwatywa nie ma 100% skuteczności.

Gość ja tak robię od 8 lat
i jak dotąd nie zaszłam w niechcianą ciążę

Gość ....up....
moze ktos jeszcze sie wypowie?

żadna z metod antykoncepcyjnych nie daje stuprocentowej pewności, niemniej prezerwatywy mają dość wysoki wskaźnik skuteczności - około 98 %, więc jeśli właściwie się je stosuje nie wynikła żadna przykra niespodzianka (typu pęknięcie, zsunięcie) nie musisz się obawiać,że zostaniesz mamą :):)

Gość ....up....
Nie boję się że zostanę mamą. Po prostu chciałabym wiedzieć co daje tą mniejszą skuteczność (nie 100 a 95%) czy właśnie zsunięcie i pęknięcie ??

sądzę, że trzeba mieć ograniczone zaufanie właśnie jeśli pęknie, no chyba, że jesteś pewna tego,że wtedy miałaś dni niepłodne, wówczas nie masz się co martwić.... ja niestety nie jestem w stanie określić kiedy mam płodne a kiedy nie i jak raz nam pękła gumka musiałam biec w te pędy do gina po receptę na postinor duo :(:(