Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Estymona

Jesteśmy za ABORCJĄ, czyli temat dla kobiet świadomych swoich praw i wartości

Polecane posty

Nie ma co dyskutowac, bo one nigdy tego nie zrozumieja, po prostu nigdy sie nie znalazly w takiej sytuacji, a na wszystko niby maja odpowiedz. Naprawde nie ma co.

Taki offtop do topica! Aborcja to wybór? Apelecja, chcemy miec prawo wyboru? śmieszy mnie to... to gdzie było głowa jak do łozka kobiety lazły? Sredniowiecze? Wybrac to se mozna sposob antykoncepcji, ale wybrac czy zabic czy nie? Było wybierac wczesniej! śmieszy mnie tekst \"Chce miec prawo wyboru\" no qtfa... Prawo rozumiem, jesli to był gwałt, chory płód, ale nie wpadka, na prezerwatywe czy pigułki nie stac? Po co sie \"kochac\" jesli nie zna sie konsekwencji tego czynu! Wybór taaa, jak zabije dziecko? PHI

Gość po menopauzie
Myśle,ze to nie jest kwestia znalazły czy nie znalazły ,tylko raczej tolerancji .Każdy ma prawo decydowania o własnym życiu,a antykoncepcja czasami zawodzi

Gość Ada89
po menopauzie : dokladnie kazdy ma prawo wyboru tylko dlaczego nie pozolicie wybrac temu dziecku ktore napewno chce zyc, myslicie tylko i wylacznie o sobie... ehhh

Gość co Wy
a co Wy piepszycie. Skad wiecie ze nikt z Nas sie nieznalazl w takiej sytuacji i dlatego jestesmy przeciwne aborcji? moze nasz e poglady Nam niepozwalaja popierac zabijania dzieci?

To jest najgłupszy argument: nie chcesz mieć dzieci - żyj w celibacie. Niby dlaczego??

Gość po menopauzie
Kuraiko nie obrażaj mnie ,jestem po menopauzie,co nie świadczy,ze mam poglądy moherowego beretu:-o

do Estymona- kobieta powinna być odpowiedzialna czyli zabezpieczyć się a nie podczas chwili głupoty i zapomnienia zachodzic w ciąże a potem ZABIJAć bezbronne maleństwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ABORCJA TO TEż ZABóJSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie rozumiem dlaczego nie można się zabezpieczyć i zapobiegać ciąży!!!!!!!!

Gość laleczka-czaki
Dobra mi juz wystarczy. Ty lubisz kazde dziecko, ja nie, taka jest miedzy nami różnica. Nie mam ochoty, żeby jakas natchniona smarkula, która gówno wie, mówiła mi, że nie mam mózgu. Drzyjcie sie dalej za łby, ja juz nie mam dłuzej czasu ani tym bardziej ochoty. Adios

Gość co Wy
o jakim prawie wyboru Wy mowicie? tu niema wybory bo nie dajecie wyboru dzieciom ..wyboru do zycia.To zadne prawo do wyboru!!

no wlasnie-przypadek pani Tysiac: urodzila dziecko,no niestety odbilo sie to na wzroku,a teraz pani ta wszem i wobec w mediach podnosi sprawe,ze nie dano jej prawa do abrcji... wiecie co ja wam napisze???? ze na miejscu tego dziecka,byloby mi cholerrrrrnie przykro,ze moja matka nie chciala,bym zyla,ze gdyby mogla cofnac czas,to usunelaby ciaze. Juz chociaz ze wzgledu na to dziecko powtrzymalabym sie od takiego medialngo szumu- bo chyba to dziecko teraz kocha,czy nadal chce sie go pozbyc???

Gość Ada89
nie rozumiem was... inni zycie by oddali za to zeby zajsc w ciaze bo np nie potrafia a wy tu gadacie o aborcji

Gość po menopauzie
Ada89-widziałas dzisiejsze widomości?kobieta rodzzaca dziecko miała 3,5 promila alkoholu!!!!Pomyślalas co czeka to maleństwo,zapewne bedzie chore i wyląduje w domu opieki.Super przyszłosć.

Ja jestem odpowiedzialna, uprawiam seks zawsze z zabezpieczeniem, ale gdyby mimo to przytrafiła mi się wpadka to co wtedy waszym zdaniem powinnam zrobić? Rodzić mimo, że nie chce i nie planowałam??

Tak środki antykoncepcji zawodzą, ale jakie? prezerwatywy pękaja? Czy moze jakis żel plemnikobójczy nie działą? Pigułki, zastdzyk, włozyc sobie spirale na 5 lat i szalec do woli, a nie uzywac sexu a potem "Wpadłąm, chce aborcji bo mam do tego prawo" Cudne prawo, cudne wyboru, jak dla mnie czystko egoistyczne! Pragnie kobieta kariery, chce 5-10 lat bez dzieci ale z sexem, no to wziu do ginekologa, niech coś poradzi a nie o wyborze trąbić, bo to śmieszne...

Gość Ada89
nie wazny jest tutaj wiek panno laleczko, tylko to co sie w tej glowie ma.. a Ty chyba nie masz nic...

żaden środek antykoncepcyjny nie daje 100% gwarancji, jestem przypadkiem wpadki mimo pigułek, dziecko urodziłam, ale tylko dlatego, że w przyszłości i tak planowałam a młoda już nie byłam. Gdybym miała na karku lat 20 i perspektywe niańczenia się z dzieciakiem usunęła bym bez mrugnięcia okiem.

Gość co Wy
ja mialam wpadke a dzieci nieplanowalam i co mialam zabic? a po tym wszystko mi sie zaczelo sypac i z pieniedzmi i z facetem i ze studiami i ze wszystkim . Lecz to nie ja mam dokonywac wybboru i isc zabis dziecko tylko dlatego ze sie urodzilo w najmniej odpowiednim momencie. Dziecko sie urodzilo i sie stalo najwieksza miloscia mojego zycia. Pozniej wszystko sie zaczelo powoli ukladac finanse zojcem dziecka i ze studiami wiecv niema tego zlego co na dobre by niewyszlo. Wogole sama kiedys mialam jakies glupie poglady ze dla dziecka bym sie nieposwiiecila i ze najlepiej to dzieci miec jak sie zaplanuje ale czasem wpadki sie zdarzaja. Niewiem ja tam bym Nigdy nieusunela ciazy nawet w najgorszej sytuacji zyciowej

Ada - nie masz nic mądrego do powiedzenia, a innym wyrzucasz brak mózgu. Śmieszne...

Gość Ada89
a czyja to wina? no wlasnie czyja? pewnie ze matki! ktora tylko sie tak nazywa i ludzi z otoczenia bo boja sie do czegokolwiek przyznac, badzcie odpowiedzialni to wszystko bedzie ok

Kuraiko-no pewnie,ze wie-moje pytanie jest takie-jak ona sie z tym czuje??? Ja tez pewnie dowiedzialabym sie o tym,gdyby moja matka wytoczyla taki proces..i pewnie na swoj sposob bym ja zrozumiala,ale mimo wszystko niesmak w glebi by mi pozostal; o to mi chodzilo Oczywiscie pani Tysiac nalezy sie odszkodowanie i to duze,ale juz nad zadoscuczynieniem bym sie zastanowila- zadoscuczynienie jest za krzywde psychiczna ,moralna- czyz zatem dziecko jest krzywda dla tej pani??? No super,nie chcialabym byc krzywda dla mojej matki. No ale zadoscuczynienie to dllluga bajka,nie bede tu o tym rozprawiac:P

Gość cy tata cyta cytaty Tacyta
rodzic rodzic i jeszcze raz rodzic ale starac sie o odszkodowanie od producenta gumek

Gość co Wy
poczytaj sobie o ciazy pozamacicznej a potem sie wypowiadaj. zazwyczaj wiekszosc takich ciaz samoistnie sie porania. Ale jak chcecie zabijac sobie zabijac dzieci to zabijajcie sobie. NNie moja sprawa..skrobcie sie Panie dla wlasnej wygody

mam zrezygnować z życia seksualnego na rzecz odpowiedzialności? a jaka to odpowiedzialność, że się zapytam? kobieta nie jest królikiem, nie chcę urodzić jej problem, jej sprawa :)

Gość Ada89
Estymona nie mow ze nie mam nic madrego do powiedzenia bo to nie prawda

A na dziewczyny dające tyłka swoim sponsorom mówią kurwy. Jednak prawdziwe kurwy to te które przerywają ciąże z przyczyn innych niż medyczne. TE TO SĄ KURWY Nie chcesz bachora oddaj go.

Gość co Wy
a tak wogole nie wszystkie co usuwaja mozna wrzucic do jednego koszyka bo sa ludzie i ''ludzie'' ale na tym forum to bym wszystkie wrzucila do jednego wora i gdzies na jakies odludzie wyslala zeby sobie zyly z amazonkami :D

Gość po menopauzie
ada89 Latwo jest oceniac ludzi jak się ma 20 lat.Życie to nie bajka i nigdy nie wiadomo przed jakim wyborem bedzie trzeba stanąc w przyszłosci.